ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Τρεις εξετάσεις την ιδία ώρα από τον ίδιο - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Τρεις εξετάσεις την ιδία ώρα από τον ίδιο - ΠΙΝΑΚΑΣ

Ερωτηματικά κατά πόσο έγινε κλήρωση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εξέτασης για απόκτηση κανονικής άδειας οδήγησης εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής στην ειδική έκθεση του για το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για το έτος 2016.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε εξεταστικό κέντρο της Λευκωσίας διαπιστώθηκαν πως στο ημερήσιο πρόγραμμα εξετάσεων παρουσιάζει τον ίδιο εξεταστή να διενεργεί δύο ή τρεις εξετάσεις την ίδια ώρα.

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο παρατηρήθηκε ότι σε διάφορες περιπτώσεις το ημερήσιο πρόγραμμα εξετάσεων παρουσιάζει τον ίδιο εξεταστή να διενεργεί δύο ή τρεις εξετάσεις την ίδια ώρα, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά κατά πόσο έγινε κλήρωση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά και κατά πόσο τηρήθηκαν οι πρόνοιες των περί άδειας οδήγησης κανονισμών του 2004, οι οποίοι καθορίζουν το περιεχόμενο της θεωρητικής εξέτασης, το περιεχόμενο της πρακτικής εξέτασης και την ελάχιστη χρονική διάρκεια της πρακτικής εξέτασης (25 λεπτά για τις κατηγορίες Α, Α1, Α2, Β)

 

Στην έκθεση γίνεται αναφορά πως για την επιλογή του εξεταστή που θα διενεργήσει την εξέταση του μαθητευόμενου οδηγού διενεργείται κλήρωση. Τα ονόματα των εξεταστών μπαίνουν σε κληρωτίδα από τον υπεύθυνο κλήρωσης, όπως σημειώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Ο υποψήφιος οδηγός επιλέγει μια από τις μπαλίτσες, η οποία ανοίγεται στην παρουσία του και διαφαίνεται το όνομα του εξεταστή. Ακολούθως o υποψήφιος οδηγός υπογράφει στο έντυπο ημερήσιας κατάστασης εξεταζομένων για σκοπούς πιστοποίησης της παρουσίας του.

Η εισήγηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι όπως η κλήρωση για την επιλογή εξεταστή σε όλα τα εξεταστικά κέντρα γίνεται μέσω του μηχανογραφικού συστήματος για να διασφαλίζεται η τυχαία και αμερόληπτη επιλογή εξεταστή για κάθε εξέταση μαθητευόμενου οδηγού.

Ο Διευθυντής του Τμήματος ενημέρωσε την Ελεγκτική, ότι το θέμα της ηλεκτρονικής κλήρωσης έχει εξεταστεί από το Τμήμα και διαφάνηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί πρώτο δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση των γραφείων εξεταστών οδηγών και δεύτερο επειδή, το ηλεκτρονικό σύστημα κλήρωσης χρειάζεται επιπλέον διασύνδεση με άλλες διαδικασίες του μηχανογραφικού συστήματος για να είναι αποτελεσματικό και προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης γιατί προηγούνται άλλες αλλαγές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top