ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλούρης: 'Να στηρίξουμε νέους επαγγελματίες και νέα επαγγέλματα'

Συλλούρης: 'Να στηρίξουμε νέους επαγγελματίες και νέα επαγγέλματα'

Η Βουλή έχει ευθύνη στη στήριξη καινούργιων επαγγελμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρός της Δημήτρης Συλλούρης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, συναισθάνεται την ευθύνη της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και το ρόλο της πολιτείας για τη μείωση της ανεργίας, τη διαφύλαξη επαγγελματικών κατηγοριών, τη στήριξη καινούριων επαγγελμάτων, αλλά και του “αιέν αριστεύειν”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.
 
Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου ο κ. Συλλούρης είπε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται απόψε ανάμεσα σε νέους επιστήμονες, απόφοιτους των επιστημών των γραμμάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου και με ακόμη μεγαλύτερη χαρά, αλλά και περηφάνια, θα απονείμω τα βραβεία των αριστευσάντων φοιτητών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής και της Φιλοσοφικής Σχολής.

«Απόψε, ένα σπουδαίο ταξίδι για όλους εσάς τελειώνει και ο προσωπικός αγώνας του καθενός για κατάκτηση της ακαδημαϊκής γνώσης φτάνει σε αίσιο τέλος. Γνωρίζω, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη στιγμή για τον καθένα από εσάς σήμερα, καθότι η επίσημη παραλαβή του πρώτου πτυχιακού τίτλου αποτελεί για κάθε άνθρωπο κομβικό σημείο, μια μοναδικά συγκινητική στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Οι κόποι σας καρποφορούν και οι θυσίες που κάνατε μέχρι τώρα ανταμείβονται», είπε.

Ο κ. Συλλούρης μίλησε για τον συγκερασμό του ψηφιακού με το φυσικό και βιολογικό κόσμο. Τα επιτεύγματα της τεράστιας αυτής επιτυχίας της ανθρωπότητας, επονομαζόμενης ως “Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση”, είναι αδιαμφισβήτητα, προκαλώντας το θαυμασμό και την περιέργειά να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ευφυΐα, αλλά και εντείνοντας την αγωνία για τις μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις που αναπόφευκτα επέρχονται στους τομείς της απασχόλησης, της ασφάλειας και της προστασίας των δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πορίσματα μελετών, είπε, το 65% των παιδιών που φοιτούν σήμερα στη Δημοτική Εκπαίδευση, θα εργαστούν μελλοντικά σε επαγγέλματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.
 
Ενώπιον των κινδύνων που ελλοχεύουν και των ηθικών διλημμάτων που γεννούν οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις, η συμβολή των πνευματικών ανθρώπων τάσσεται στον 21ο αιώνα πιο απαραίτητη από ποτέ, τόνισε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι οι φιλόσοφοι, οι πολιτικοί επιστήμονες, οι παιδαγωγοί, οι φιλόλογοι, οι νομικοί, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι, «είστε όλοι εσείς που θα εμποτίσετε το διάλογο με καινοτόμες και βαθύτερες ιδέες, θα διαμορφώσετε συνειδήσεις και θα εμπνεύσετε τους πολίτες του αύριο, θα βελτιώσετε και θα διορθώσετε διαδικασίες, θα προστατεύσετε την πολιτιστική κληρονομία, θα διαφυλάξετε αξίες, αρχές και ιδανικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top