ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υποκλίθηκε στο νέο φαινόμενο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου η Αργεντινή!

Υποκλίθηκε στο νέο φαινόμενο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου η Αργεντινή!

Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή υποκλίθηκαν στο νέο φαινόμενο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Με ρεσιτάλ του Κιλιάν Εμπαπέ η Γαλλία πήρε την πρόκριση με 4-3 σε ασύλληπτη ματσάρα στο Καζάν!

Γι’ αυτό είναι ο βασιλιά των σπορ! Γι’ αυτό το Μουντιάλ καθηλώνει ολόκληρο τον πλανήτη!

Σε ένα ματς από αυτά που μένουν στην ιστορία και μνημονεύονται μετά από δεκαετίες, η Γαλλία επικράτησε με 4-3 της Αργεντινής και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για τους «τρικολόρ» ο Κιλιάν Εμπαπέ που πριν ακόμα συμπληρώσει τα 20 του χρόνια μπορεί να θεωρείται το μεγάλο αστέρι για το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο επιθετικός της Παρί πέτυχε δύο τέρματα και κέρδισε ένα πέναλτι βοηθώντας καθοριστικά την ομάδα του να επικρατήσει της παρέας του Λιονέλ Μέσι.

Ασταμάτητος ο Εμπαπέ και προβάδισμα για τη Γαλλία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία πολύ καλή ευκαιρία για τη Γαλλία μόλις στο 8’. Οι «τρικολόρ» κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή της Αργεντινής, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκριζμάν όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αρμάνι.

Παρ’ όλα αυτά, το γκολ για την Γαλλία δεν άργησε να έρθει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε μία εξαιρετική ενέργεια ξεκινώντας πίσω από την σέντρα και όταν έφτασε στην μεγάλη περιοχή της Αργεντινής ο Ρόχο τον «γκρέμισε» με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Γκριζμάν «έστειλε» τον Αρμάνι από την αντίθετη πλευρά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι Αργεντίνοι δεν είχαν απάντηση στην ταχύτητα του Εμπαπέ και στο 19’ λίγο έλειψε ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν να τους κάνει και πάλι την ζημιά αφού έφυγε γρήγορα στην κόντρα και ανάγκασε τον Ταλιαφίκο να του κάνει το φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Πογκμπά εκτέλεσε το φάουλ όμως δεν βρήκε στόχο.

Φοβερό γκολ και… 1-1!

Οι παίκτες του Ντεσάν έδειχναν απειλητικοί σε αρκετά «ανεβάσματά» τους προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ από την πλευρά τους εκείνοι του Σαμπάολι έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Γιορίς.

Παρ’ όλα αυτά, βρήκαν τρόπο να «απαντήσουν» κόντρα στη ροή του αγώνα και να φέρουν το ματς στα ίσια από μακρινή απόσταση.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Άνχελ Ντι Μαρία που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει, δοκίμασε ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς που έμοιαζε αδύνατο να αντιδράσει.

Γκολ για την Αργεντινή με το καλησπέρα στην επανάληψη!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Σαμπάολι. Με αρκετή δόση τύχης η Αργεντινή έκανε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Μέσι σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Μερκάντο, ξεγέλασε τον Γιορίς και κατέληξε στα δίχτυα.

«Ζωγραφιά» Παβάρ και ισοφάριση!

Οι Γάλλοι έχοντας πλέον πίσω στο σκορ, κυνήγησαν την ισοφάριση και την βρήκαν με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Μετά από σέντρα του Ερνάντες από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Παβάρ λίγο έξω από την περιοχή, εκείνος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ πάνω στην κίνηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρμάνι, φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στα ίσια.

Διπλό χτύπημα του Εμπαπέ

Σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε έρθει η ώρα να αναλάβει δράση ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός της Παρί κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να πετύχει δύο τέρματα και να δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στη Γαλλία.

Αρχικά, στο 64’ ντρίμπλαρε τον Πέρες μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε μία φάση που φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και ο Αργεντίνος τερματοφύλακας.

Το ρεσιτάλ του Εμπαπέ όμως είχε και συνέχεια. Στο 68’ μετά από ασίστ του Ζιρού, ο Γάλλος επιθετικός χρειάστηκε μόλις επαφή για να νικήσει τον Αρμάνι και να «γράψει» το 4-2.

Κι όμως. Το παιχνίδι είχε να προσφέρει κι άλλες συγκινήσεις καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουν Αγκουέρο μετά από ωραία σέντρα του Μέσι, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 4-3.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν πια πολύ αργά, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να στέλνει την Γαλλία στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Ουρουγουάη.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (83′ Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (88’ Τοβάν), Καντέ, Ματουιντί (75’ Τολισό), Ερνάντες.

Αργεντινή: Αρμάνι, Μερκάντο, Ταλιαφίκο, Μπανέγκα, Μέσι, Ντι Μαρία, Μασεράνο, Πέρες (66′ Aγκουέρο), Ρόχο (46’ Φάτσιο), Οταμέντι, Παβόν (75′ Μέσα).

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top