ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΒΕΚ για σχέδιο ΕΣΤΙΑ: 'Θα είναι δώρο - άδωρο'

ΠΟΒΕΚ για σχέδιο ΕΣΤΙΑ: 'Θα είναι δώρο - άδωρο'

Η ΓΣ ΠΟΒΕΚ διαπιστώνει σοβαρότατες παραλήψεις και αδυναμίες στο Φορέα διαχείρισης ΜΕΔ και στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Την κατάθεση εκ μέρους της Εκτελεστικής Εξουσίας του Σχεδίου «Εστία» , όπως επίσης και την πρόταση για Σύσταση και Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων, χαιρετίζει η ΓΣ ΠΟΒΕΚ, διαπιστώνοντας παράλληλα σοβαρότατες παραλήψεις και αδυναμίες.

Σε ανακοίνωση η ΓΣ ΠΟΒΕΚ εκφράζει την εκτίμηση ότι «και τα δύο Σχέδια δεν προσφέρουν ολοκληρωμένη επίλυση των προβλημάτων, αλλά κυρίως δεν καλύπτουν ούτε συμπεριλαμβάνουν την προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης, όπως επίσης δεν προσφέρουν εκείνες τις ασφαλιστικές δικλίδες για προστασία των χιλιάδων μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων από τα πλήγματα των συνεπειών της Οικονομικής Κρίσης και των πολιτικών των Τραπεζών απέναντι σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η σημαντικότερη διαπίστωση και πρόταση της προς την Κυβέρνηση και την Βουλή είναι ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στις Νομοθεσίες που αφορούν, εκποιήσεις, δανειολήπτες, εγγυητές και Τράπεζες, αυτές να συνδεθούν με την ταυτόχρονη υιοθέτηση παράλληλης εφαρμογής τόσο του σχεδίου ‘Εστία’ όσο και του Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».

«Στην αντίθετη περίπτωση με προώθηση και ψήφιση, δηλαδή των νέων νομοθετημάτων θα είναι ‘δώρο - άδωρο’ η εκ των υστέρων προστασία των δανειοληπτών», προσθέτει.

Τέλος, η ΓΣ ΠΟΒΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι θα ήταν, ακόμη και κάτω από αυτές τις πιεστικές συνθήκες, να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ούτως ώστε να γίνουν με συλλογικές προσπάθειες και ανάληψη ευθύνης , οι απαραίτητες τροποποιήσεις που θα οδηγούν και θα καταλήγουν στην μακροχρόνια σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας Συστήματος και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων Πολιτών και Επιχειρηματιών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top