ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κρίσιμα 24ωρα στη Νέα Υόρκη – ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διαπραγματεύσεις στις αποσκευές Σπέχαρ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κρίσιμα 24ωρα στη Νέα Υόρκη – ΟΥΝΦΙΚΥΠ και διαπραγματεύσεις στις αποσκευές Σπέχαρ

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μέσω κρίσιμων επαφών αναμένεται να προετοιμάσει το έδαφος για την κάθοδο της Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία φτάνει στην Κύπρο τη Δευτέρα (23/7).

Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημερώνει την Τρίτη (17/7) το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό αλλά και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όλα αυτά, μετά την επιστολή του κατοχικού ηγέτη στα μέλη του Σ.Α. και τις «νουθεσίες» του για τις συνομιλίες.

Παράλληλα, η κ. Σπέχαρ θα συναντήσει και την Τζέιν Χολ Λουτ, ειδική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, την οποία πιθανώς να ενημερώσει για την κατάσταση των πραγμάτων στο Κυπριακό.

Εν τω μεταξύ, οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και η κυβέρνηση Αναστασιάδη μοιάζει πιο ξεκάθαρη ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Από την άλλη, το κατοχικό καθεστώς και ο Ερντογάν, που διατηρούν τις αξιώσεις τους για έλεγχο των πραγμάτων στην Κύπρο, παραμένουν τοξικοί ως προς τον τρόπο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, τη βάση λύσης και φυσικά την ΑΟΖ.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top