ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΣΤΡΑΣΟΛ: Το Ανώτατο απέρριψε τις εφέσεις κατά της καταδικαστικής απόφασης στην υπόθεση

ΑΣΤΡΑΣΟΛ: Το Ανώτατο απέρριψε τις εφέσεις κατά της καταδικαστικής απόφασης στην υπόθεση

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την Τρίτη (24/7) τις εφέσεις που καταχώρησαν ο Γενικός Εισαγγελέας και οι Φοίβος Λιασής και Αστρασόλ κατά της της καταδικαστικής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ημερομηνίας 29/12/2017 στην γνωστή υπόθεση του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Το Επαρχιακό δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι έχει αποδειχθεί, στον απαιτούμενο βαθμό, ότι η λειτουργία του εργοστασίου της Astrasol δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων που κατοικούσαν γύρω από αυτό, αποδίδοντας ευθύνη «για πρόκληση καρκίνου λόγω ενεργειών ή παραλείψεων» εναντίον του Φοίβου Λιασή, Αστρασόλ Λτδ και του Γενικού Εισαγγελέα.

Για τους άλλους εναγομένους, Σωτήρης Λιασή,Μαρούλα Λιασή,, Επίσημο Παραλήπτη ως εκκαθαριστή της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd» & Δήμου Λατσιών, δεν είχε αποδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό οιαδήποτε ευθύνη έναντι των εναγόντων.

Η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε συνολικά δεκαέξι λόγους έφεσης, ενώ έφεση καταχώρησαν επίσης και οι καταδικασθέντες Φοίβος Λιασής και Αστρασόλ Λτδ.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση καταχώρησαν αίτησεις στο Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία ζητούσαν την απόρριψη των εφέσεων χαρακτηρίζοντας τες πρόωρες και άκυρες διότι η απόφαση του Δικαστηρίου δεν είναι εφέσιμη από τη στιγμή, που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί οι αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του, την οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αποδέχτηκε τις αιτήσεις των εναγόντων, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις εφέσεις κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, «το σκεπτικό που οδήγησε τους εφεσίβλητους στα αιτήματα τους υπήρξε η θέση πως η δικανική κρίση ουσιαστικά παραμένει ημιτελής αφού δεν προχώρησε πέραν του να αποφανθεί για το θέμα της ευθύνης και άφησε το θέμα των ενδεχόμενων αποζημιώσεων να αποφασιστεί από άλλα Δικαστήρια».

Το Ανώτατο διαπίστωσε ότι «η απόφαση επί της ευθύνης χωρίς την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε σχέση με τις ζημιές, δεν είναι εφέσιμη», σημειώνοντας ότι «η δικανική κρίση παραμένει ατελής και μη καθοριστική των δικαιωμάτων των διαδίκων ώστε να μην είναι εφέσιμη. Εφέσιμη θα καταστεί με την τελείωση της δικανικής κρίσης αφού αποφασιστεί και το θέμα των ζημιών».

Συνεπώς, καταλήγει το Ανώτατο, «οι αιτήσεις επιτυγχάνουν και οι εφέσεις απορρίπτονται».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top