ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ – Εφεσιβάλλει η οικογένεια του Βαλεντίνου – «Ο Θεός ο ίδιος θα κλαίει για την αδικία»

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ – Εφεσιβάλλει η οικογένεια του Βαλεντίνου – «Ο Θεός ο ίδιος θα κλαίει για την αδικία»

Αδυνατούν να πιστέψουν και να… χωνέψουν την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού που καταδίκασε τον Βαλεντίνο Στυλιανού σε δια βίου φυλάκιση για τον θάνατο του Ανδρέα Στυλιανού, άλλως «Αμερικάνου».

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τους στενούς συγγενείς του καταδικασθέντα, οι οποίοι θεωρούν πως η απόφαση που λήφθηκε από το δικαστήριο για δια βίου φυλάκιση, εκφεύγει της λογικής και των πλαισίων απονομής δικαιοσύνης.

Ο αδερφός του καταδικασθέντα, Ανδρέας, μίλησε στο ThemaOnline λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου (27/07), κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κι ανεξήγητη απόφαση. Είπε ακόμη ότι ο Βαλεντίνος θα εφεσιβάλει την απόφαση, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Δεν θα έλεγα πως η δίκη ήταν παρωδία. Η απόφαση όμως γεννά πολλά ερωτηματικά. Ακόμα και εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής έλεγε πως ο Βαλεντίνος θα αθωωθεί. Δεν υπήρχε κάτι που να επιβεβαιώνει ότι ο αδερφός μου έστησε καρτέρι θανάτου στον Αμερικάνο και ήθελε να τον σκοτώσει. Ήταν απλώς μια υπόθεση που επιχείρησαν να στηρίξουν με αδύνατα επιχειρήματα» μας ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Στυλιανού, αδερφός του Βαλεντίνου.

«Αν ο αδερφός μου καταδικαζόταν για ανθρωποκτονία σε 10 χρόνια φυλάκιση, πάλι θα το θεωρούσα άδικο. Αλλά τουλάχιστον θα μπορούσα να το αποδεχθώ. Η καταδίκη όμως σε μια κατηγορία φόνου εκ προμελέτης που δεν στάθηκε με νομικά επιχειρήματα αλλά ούτε υποστηρίχθηκε από μαρτυρίες, ξεπερνά κάθε λογική» πρόσθεσε ο Ανδρέας.

Ο αδελφός του καταδικασθέντα, μας ανέφερε ότι έχει τα πρακτικά της δίκης και το λεκτικό της απόφασης του Κακουργιοδικείου. Συμπλήρωσε πως αξιολογώντας ο οποιοσδήποτε νομικός αυτό το υλικό, «δεν θα μπορούσε με τίποτα να περιμένει ότι θα καταδικαστεί τον Βαλεντίνο». Στη συνέχεια ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του. Παραθέτουμε τους σχετικούς ισχυρισμούς του:

• «Ο εμπειρογνώμονας της Αστυνομίας, βάσει της μαρτυρίας του οποίου καταδικάστηκε ο αδερφός μου, παραδέχθηκε ότι απέκτησε την εμπειρογνωμοσύνη του με σπουδές δια αλληλογραφίας».

• «Ο εμπειρογνώμονας της Αστυνομίας παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει τεχνολογία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, βάσει των οποίων ο αδερφός μου σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητο προς το μέρος του ‘Αμερικάνου’ για να τον σκοτώσει».

• «Ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι πρώτη φορά ανέλαβε τόσο σοβαρή υπόθεση και παραδέχθηκε πως υπήρχαν λάθη από την ομάδα του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης».

• «Υπήρξε παραδοχή από την Αστυνομία ότι δεν υπήρχαν τεκμήρια ή μαρτυρίες που να αποδεικνύουν ότι ο Βαλεντίνος σχεδίαζε να σκοτώσει τον ‘Αμερικάνο’».

• «Μια ηλικιωμένη γυναίκα κατέθεσε ότι θεώρησε πως είδε τον αδερφό μου μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου του με τη μοτοσικλέτα του Αμερικάνου, να κρατά ξύλο και να στέκεται πάνω από τον Αμερικάνο. Κι όμως η δική μας πλευρά παρουσίασε 10 μάρτυρες που είπαν ότι ο Βαλεντίνος όχι μόνο δεν κρατούσε ξύλο, αλλά ήταν και σε κατάσταση σοκ. Πέραν τούτου, όμως, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε να κτυπήθηκε από ξύλο ο Αμερικάνος».

• «Αν ο Βαλεντίνος ήθελε να σκοτώσει τον ‘Αμερικάνο’, δεν θα οδηγούσε το αυτοκίνητο κατά πάνω του; Εδώ να θυμίσω ότι η σύγκρουση ήταν με το πλάι».

Η μητέρα του καταδικασθέντα
Στο ThemaOnline μίλησε και η μητέρα του καταδικασθέντα Βαλεντίνου Στυλιανού. Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, για την οποία και η αναφορά, εξέφρασε κι αυτή με τη σειρά της τη θέση ότι η απόφαση αδικεί κατάφωρα τον γιο της και τα δυο παιδιά του ηλικίας 11 και 7 χρόνων, αντίστοιχα.

«Ο Θεός ο ίδιος θα κλαίει για την αδικία που έγινε σε βάρος του γιου μου. Μετά την ανακοίνωση της άδικης αυτής απόφασης, εκπλάγηκαν ακόμα και οι αστυνομικοί», είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν περίμενε τέτοια απόφαση με τα δεδομένα που υπήρχαν στην δίκη. Να τονίσω ότι ο γιος μου ήταν φίλος με τον ‘Αμερικάνο’. Δεν είχε λόγους να τον σκοτώσει, ενώ ούτε και είναι φονιάς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top