ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΡ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Με έναν ελεγκτή ο Πύργος Ελέγχου» - Τι αναφέρει η Πολιτική Αεροπορία

ΑΕΡ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Με έναν ελεγκτή ο Πύργος Ελέγχου» - Τι αναφέρει η Πολιτική Αεροπορία

Πιλότος ανέφερε σε επιβάτες πτήσης πως η καθυστέρηση για προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ωφελείτο στο γεγονός πως στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, βρισκόταν μόνο ένα άτομο, με την Πολιτική Αεροπορία να δίνει διαφορετική απάντηση.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, όπως ανέδειξε με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την Τρίτη 07/08, σε πτήση από Αθήνα προς Λάρνακα, ο καπετάνιος του αεροσκάφους, ανακοίνωσε στους επιβάτες, πως θα παρέμειναν για ένα χρονικό διάστημα στα 14.000 πόδια και δεν θα προσγειωνόταν άμεσα καθώς στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, υπήρχε μόνο ένα άτομο τη δεδομένη χρονική στιγμή, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τις προσγειώσεις και απογειώσεις του αεροδρομίου.

Όπως αναφέρεται, το αεροπλάνο «έκοβε βόλτες» πάνω από την Κύπρο μέχρι να του δοθεί άδεια προσγείωσης στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με την Πολιτική Αεροπορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου τους θέσαμε το ζήτημα υπόψιν τους.

Σε συνομιλία μας με τον κύριο Μιχάλη Αγησιλάου, Ανώτερο Λειτουργό Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και πρώην Συντονιστή της Μονάδας Ελέγχου Ασφάλειας Πτήσεων στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, μας ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.

Ο κύριος Αγησιλάου, δήλωσε στο ThemaOnline πως «ανά πάσα στιγμή υπάρχουν στον Πύργο Ελέγχου των αεροδρομίων, τουλάχιστον πέντε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».

Παράλληλα ο κύριος Αγησιλάου, εξήγησε πως σε κάθε διάδρομο είναι υπεύθυνο μόνο ένα άτομο. Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει ένα διάδρομο, σε αντίθεση με άλλα αεροδρόμια του εξωτερικού που διαθέτουν περισσότερους, έτσι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών, ενώ ανά πάσα στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ελεγκτές στον Πύργο Ελέγχου, επανέλαβε.

Φέρεται, ανέφερε ο κύριος Αγησιλάου, πως ο καπετάνιος δεν κατάλαβε πως μιλά μόνο ένας ελεγκτής και απευθύνεται στο αεροπλάνο, δίνοντάς του οδηγίες.

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που είχε η εν λόγω πτήση, ο κύριος Αγησιλάου, είπε πως υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία στο αεροδρόμιο εκείνη την χρονική στιγμή.

Παράλληλα μας ανέφερε πως η Πολιτική Αεροπορία μίλησε με την Διεύθυνση της εταιρείας, όπου λέχθηκε πως πιθανώς να μην είχε καταλάβει καλά ο καπετάνιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top