Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους απευθύνει μήνυμά στους τζιχαντιστές, ζητώντας να «επιμείνουν»

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους απευθύνει μήνυμά στους τζιχαντιστές, ζητώντας να «επιμείνουν»

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να "επιμείνουν", σύμφωνα με μια ανάρτηση στον "ειδησεογραφικό" ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

 
"Για τους Μουτζαχεντίν, η κλίμακα της νίκης ή της ήττας δεν εξαρτάται από το αν μας κλέβουν μια πόλη ή αν υποδουλώνεται σ` αυτόν που έχει αεροπορική ανωτερότητα, διηπειρωτικούς πυραύλους ή έξυπνες βόμβες", ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι στο ηχογραφημένο απόσπασμα.
 
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι η φωνή ανήκει πράγματι στον Μπαγκντάντι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.