ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σάρωσε και στον αγώνα της Γαλλίας ο Johan Kristoffersson

Σάρωσε και στον αγώνα της Γαλλίας  ο Johan Kristoffersson

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS - 8ος γύρος: ΓΑΛΛΙΑ

Μπροστά από χιλιάδες φίλους του αγώνων Rallycross διεξήχθη ο όγδοος γύρος του φετινού πρωταθλήματος World RX της FIA στην Γαλλία. Ένας θεσμός που στηρίζεται για μια ακόμη χρονιά από το Monster Energy. Κυρίαρχος για ακόμα ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ήταν και πάλι ο Johan Kristoffersson συνεχίζοντας την φετινή τρελή του πορεία. Η μέρα μάλιστα άνηκε εξολοκλήρου στην PSRX Volkswagen Sweden αφού βρέθηκαν και τα δυο της αυτοκίνητα στο βάθρο στο τέλος του μεγάλου τελικού με τον Kristoffersson νικητή και τον Petter Solberg στην τρίτη θέση.

Ο Andreas Bakkerud της EKS Audi Sport ξεκίνησε τον τελικό από την pole position και με τα καλύτερα αντανακλαστικά από όλο το grid κατέκτησε το τρόπαιο Monster Energy Super Charge για την αντίδραση που είχε στην εκκίνηση με το Audi S1 του.
Μαζί με τον Bakkerud μπροστά βρισκόταν και ο Mattias Ekstrom, μετά από οι δυο τους κέρδισαν τους αντίστοιχους ημιτελικούς τους για χάρη της EKS. Ο αγώνας τους όμως αποσυναρμολογήθηκε μετά από τα joker laps τους μιας και επέστρεψαν στην πίστα στις θέσεις δυο και τέσσερα! Η δεύτερη θέση του Bakkerud τον ανεβάζει στην επίσης δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών του World RX με τον Solberg να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση της γενικής την στιγμή που Kristoffersson και η PSRX Volkswagen Sweden άνοιξαν ακόμη περισσότερο την διαφορά από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους στα δυο αντίστοιχα πρωταθλήματα τους. Οι Timmy Hansen και Sebastien Loeb της Team Peugeot Total τερμάτισαν στις θέσεις πέντε και έξι μπροστά από το ενθουσιώδης Γαλλικό κοινό.

«Ήταν ένα δύσκολο σαββατοκύριακο. Ελπίζαμε πως θα καλύπταμε έδαφος στην εξέλιξη πριν έρθουμε στην Loheac όπου απαιτείτε υψηλό κράτημα. Η στρατηγική των ελαστικών μας ήταν καλή αλλά στην εκκίνηση του ημιτελικού μου έχασα θέση από τον Mattias. Με σβήσιμο του κινητήρα στο Q2 και με το χάσιμο της θέσης στην εκκίνηση του ημιτελικού, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για μας πριν τον τελικό. Τα πάντα όμως γύρισαν ανάποδα για το φινάλε, τα ελαστικά μας ήταν τέλεια, η στρατηγική εξαιρετική και μετά από το joker βγήκα σε καθαρό αέρα. Είχαμε όμως πάντα ανησυχία γύρω από το πότε θα έκανε το joker του ο Timmy (Hansen). Ευτυχώς για μας όλα πήγαν καλά και στο τέλος είχαμε και τον Petter στο βάθρο μαζί μας!» δήλωσε ο αθλητής της Monster Energy Johan Kristoffersson.

Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στην Λετονία το σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου.

 

Βαθμολογία οδηγών
1 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI 224
2 Andreas BAKKERUD AUDI S1 165
3 Petter SOLBERG VW POLO GTI 160
4 Timmy HANSEN PEUGEOT 208 158
5 Mattias EKSTRÖM AUDI S1 157
6 Sebastien LOEB PEUGEOT 208 151
7 Niclas GRONHOLM HYUNDAI i20 95
8 Kevin HANSEN PEUGEOT 208 86
9 Janis BAUMANIS FORD FIESTA 68
10 Timur Timerzyanov HYUNDAI i20 66

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top