ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ‘Επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής’

ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ‘Επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής’

Στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής η οποία να επαναφέρει το κυπριακό ως θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής  και εθνοκάθαρσης  και όχι ως θέμα δικοινοτικής διευθέτησης που στην ουσία αφήνει την Τουρκία ανεπηρέαστη, επιμένει  η ΕΔΕΚ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ την Τρίτη 18/09, ‘αν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στην ουσία επιβεβαιώνουν τις εδώ και χρόνια θέσεις της ΕΔΕΚ οι οποίες είναι:

1.Ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. αλλά να έχει ειδικό καθεστώς. Στη βάση αυτού του σεναρίου επιβάλλεται να χαράξουμε συγκεκριμένη πολική.

2.Απαιτείται αξιοποίηση του ενεργειακού προγράμματος με στόχο την όσο το δυνατό ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου των δυο χωρών στην περιοχή ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική θέση τόσο της Κύπρου, για την επίλυση του Κυπριακού, όσο και της Ελλάδας, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω του τουρκικού επεκτατισμού.

3.Αν και το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλίων φαίνεται απομακρυσμένο, η συνέχιση των συνομιλίων είτε στο πλαίσιο της Πενταμερούς είτε στη βάση του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα, θα αποτελέσει μια πολύ επικίνδυνη οπισθοδρόμηση σε βάρος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση του κυπριακού.

Για αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη χάραξης μιας νέας στρατηγικής η οποία να επαναφέρει το κυπριακό ως θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής  και εθνοκάθαρσης  και όχι ως θέμα δικοινοτικής διευθέτησης που στην ουσία αφήνει την Τουρκία ανεπηρέαστη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top