ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΔ: «Ο Κόφι Ανάν έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου»

ΚΔ: «Ο Κόφι Ανάν έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου»

Παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε για την επίλυση του Κυπριακού και το σχέδιο που έφερε το όνομά του δεν εστέφθησαν από επιτυχία, έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον θάνατο του πρώην ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται θλίψη για τον θάνατο του Κόφι Ανάν, ο οποίος διετέλεσε για μια δεκαετία Γενικός Γραμματέας των Η.Ε., και απευθύνονται συλληπητήρια στους οικείους του και στον Ο.Η.Ε.

"Τιμηθείς από κοινού με τα Η.Ε., με το Νόμπελ Ειρήνης το 2001, ο Κόφι Ανάν υπήρξε ο πρώτος Γ.Γ. του Οργανισμού που προερχόταν από τη διοικητική δομή του Ο.Η.Ε και επελέγη και από το προσωπικό του διεθνούς οργανισμού, ενώ άφησε τη σφραγίδα του ιδιαίτερα ως προς την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αφρική και του AIDS" προστίθεται.

Σημειώνεται ότι "παρά το γεγονός ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε για την επίλυση του Κυπριακού και το σχέδιο που έφερε το όνομά του δεν εστέφθησαν από επιτυχία, έχει συνδέσει το όνομά του με το πρόβλημα της κατεχόμενης Κύπρου"

"Σήμερα, 12 χρόνια μετά το τέλος της θητείας του Κόφι Ανάν και 44 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη μέρους της Κύπρου, το πρόβλημα παραμένει ακόμα άλυτο και το γεγονός αυτό επιβάλλει την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τα Η.Ε., προκειμένου επιτέλους να εφαρμοστούν στην Κύπρο αποφάσεις και ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού, όπως και αρχές της Ε.Ε., μέσα από μια συνολική συμφωνία, στη βάση της διαδικασίας και των παραμέτρων που θέτει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top