ΚΟΣΜΟΣ

Γεύσεις από Ελλάδα και Κύπρο σε γαστρονομική ιστοσελίδα στο Λονδίνο

Γεύσεις από Ελλάδα και Κύπρο σε γαστρονομική ιστοσελίδα στο Λονδίνο

Ένα μικρό - προς το παρόν - κομμάτι της παρουσίας των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, φιλοξενείται στη νέα ψηφιακή και διαδραστική πλατφόρμα "Layers of London" γύρω από την ιστορία εκατοντάδων ετών της βρετανικής πρωτεύουσας, που ξεκίνησε χθες επίσημα τη λειτουργία της και βρίσκεται στον ιστότοπο (layersoflondon.org).

 
Στο πρωτοποριακό αυτό έργο παρουσιάζεται μία συλλογή 20 Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων του Λονδίνου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαστρονομίας, μαζί με τις ιστορίες που συνοδεύουν τη ζωή τους, φωτογραφικό υλικό από τους χώρους εστίασης που λειτουργούν σε περιοχές του Λονδίνου και συνεντεύξεις με τις εμπειρίες δύο ανθρώπων που μοίρασαν τη ζωή τους μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου. 
 
Έτσι, ανάμεσα σε άλλα σημαντικά σημεία και ορόσημα της ιστορίας των πολλών κοινοτήτων του Λονδίνου, που μπορεί κανείς να συναντήσει στην πλατφόρμα, βρίσκονται κάποιοι από τους παλαιότερους ελληνικούς χώρους εστίασης.
 
Τέτοιοι χώροι είναι το εστιατόριο "Daphne" του Νίκου Λυμπούρη και της μητέρας του `Αννας, στο Camden, από το 1984, ή και πιο σύγχρονων όπως το "Athenian", μία μικρή επιχείρηση street food του Νεόφυτου Χριστοδούλου και του Ευθύμιου Βασιλάκη, που ξεκίνησε το 2014 και έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλά σημεία του Λονδίνου και στο Μπρίστολ.
 
Ήδη το ενδιαφέρον να ενταχθούν και άλλα κομμάτια της ιστορίας του ελληνισμού στο Λονδίνο είναι μεγάλο, καθώς η online πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο, φορέα, κοινότητα και οργανισμό του Λονδίνου να συμμετάσχει με την δική του μνήμη και να συμπληρώσει αυτόν τον πολυεπίπεδο ιστορικό χάρτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top