ΓεΣΥ: Τα ποσά που θα πληρώνουν οι δικαιούχοι

ΓεΣΥ: Τα ποσά που θα πληρώνουν οι δικαιούχοι

Οριστικοποιήθηκαν τα ποσά που θα πληρώνουν, θα συνεισφέρουν και θα εισφέρουν οι δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε δύο Κείμενα Κανονισμών, τα οποία προβλέπουν και μειώσεις σε ό,τι αφορά τα ποσά και τις οροφές που θα καταβάλλουν οι δικαιούχοι για τις υπηρεσίες του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με τη Μαριλένα Παναγή («Ο Φιλελεύθερος»), τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 1 και 25 ευρώ για την κάθε επίσκεψη στους προσωπικούς ιατρούς, ενώ οι ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες δεν προνοούν καταβολή συμπληρωμής.

Για τον γενικό πληθυσμό, το ανώτατο ποσό κατ’ έτος καθορίζεται στα 150 ευρώ, αν και έγινε λόγος για 300.

Στους Κανονισμούς για τις συμπληρωμές και τις συνεισφορές των δικαιούχων περιλαμβάνονται και ποινές, οι οποίες θα επιβάλλονται σε όποιο λειτουργό υγείας προσπαθήσει να ξεγελάσει το σύστημα, να αποκρύψει υπηρεσίες ή να δηλώσει ψευδή στοιχεία.

Μάλιστα, για αυτές τις περιπτώσεις, προνοείται ποινή φυλάκισης ή/και πρόστιμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Νετανιάχου σε ΠτΔ: «Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα» - Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

BEST OF TOTHEMAONLINE