ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαβε την ετήσια έκθεση της ΡΑΕΚ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Παρέλαβε την ετήσια έκθεση της ΡΑΕΚ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε την Πέμπτη (4/10) στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια Έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) για το 2017.

Παραδίδοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ κ. Ανδρέας Πουλικκάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ΡΑΕΚ συνεχίζει το έργο της με την ενεργειακή μεταρρύθμιση της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκε πλαίσιο για την αγορά φυσικού αερίου στην Κύπρο και η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) προχωρεί με την εισαγωγή του.

Είπε ακόμη ότι η ΡΑΕΚ έχει θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την εσωτερική αγορά ηλεκτρισμού προς τους διαχειριστές, με καταληκτική ημερομηνία για έναρξη νέας αγοράς την 1η Ιουλίου 2019. Δήλωσε δε ότι αυτό αφορά στη δημιουργία λογισμικών από τους διαχειριστές για να ελέγχουν την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού.

Πρόσθεσε ότι έχουν αδειοδοτηθεί εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας για αντιμετώπιση καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Ο κ. Πουλικκάς είπε εξάλλου ότι πέρσι η ΡΑΕΚ ενέκρινε σοβαρές μειώσεις στις βασικές διατιμήσεις της ΑΗΚ, της τάξης του 6%, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε αυξήσεις υπήρξαν μέχρι το 2018 οφείλονται εξ ολοκλήρου στη διεθνή τιμή του πετρελαίου.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΡΑΕΚ έχει ζητήσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την αναδιάρθρωση του Γραφείου της, κάτι που στηρίζεται σε μελέτες του εξωτερικού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τη ΡΑΕΚ για το έργο της, είπε ότι «έχω εξετάσει και την πρόοδο που παρατηρείται και την άψογη επιτέλεση των καθηκόντων σας, αλλά και την αυστηρότητα που σας διακρίνει στις οδηγίες που εκδίδετε και τις προσπάθειες για βελτίωση του συστήματος, και είμαι ικανοποιημένος από το έργο το οποίο επιτελείτε».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top