ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα κυπριακή κουζίνα

Νέα κυπριακή κουζίνα

Με αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές

 
Η Lidl Food Academy πραγματοποίησε το Σάββατο 06/10/18, ένα μάθημα αφιερωμένο στο νησί μας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν σύγχρονες συνταγές της αγαπημένης μας κυπριακής κουζίνας, φτιαγμένες από τις δημοφιλείς γεύσεις που όλοι χαίρονται να απολαμβάνουν. Κυπριακή κουζίνα χωρίς μουσική και χορό δεν γίνεται, έτσι μία έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους. Ο γνωστός κύπριος μουσικός Μιχάλης Τσερκέζος, εισέβαλλε στον χώρο με βιολί του και έναν εξαιρετικό λαουτάρη, και ανέβασαν το κέφι στα ύψη, σε μία άκρος κυπριακή ατμόσφαιρα.
Οι τέσσερις συνταγές που ετοίμασε ο σεφ τους ξετρέλαναν όλους. Ας κάνουμε αρχή με το χαλούμι. Ο τζόκερ της κυπριακής μαγειρικής, που ο καθένας το φτιάχνει όπως του αρέσει. Τι θα λέγατε για χαλούμι με τραγανό φύλλο κρούστας, σερβιρισμένο με σάλτσα από μέλι «Γλυκάνθη», μπύρα “Finkbrau Pils”, και γλυκό του κουταλιού; Μια συνταγή για να γλύφετε τα δάχτυλά σας.


Η κυπριακή κουζίνα είναι ταυτισμένη φυσικά με κρέας. Έτσι για κυρίως πιάτο ο σεφ Πετεβίνος, ετοίμασε μία νόστιμη συνταγή χοιρινό ψαρονέφρι «του Χασάπη», με σταφύλι και κουμανταρία.
Ακόμα κάτι που δε λείπει από τα κυπριακά τραπέζια, και αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά είναι οι πατάτες. Συνέχεια λοιπόν είχε η συνταγή πατάτες τσιπς στον φούρνο με κρασί “Cimarossa” και κόλιανδρο. Ιδιαίτερα γευστικές, και για όσους τις προτιμούν πιο αλμυρές προτείνουμε να προσθέσουν περισσότερο αλάτι Ιμαλαίων “Deluxe”.


Για επιδόρπιο ο σεφ Πετεβίνος φύλαγε στους παρευρισκόμενους μια γεύση σε όλους οικεία και ταυτισμένη με τους γάμους. Τα λουκούμια λοιπόν ήταν αυτά που έκλεισαν το γευστικό μενού. Η συνταγή για τα λουκούμια με δαμάσκηνα και αμύγδαλο “Alesto”, άρεσε και στον πιο αυστηρό «κριτή» των κυπριακών λουκουμιών.


Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα Σάββατο γεμάτο κυπριακή ατμόσφαιρα με γευστικές συνταγές και κέφι. Οι σύγχρονες συνταγές της αγαπημένης μας κυπριακής κουζίνας είναι η αφορμή για το επόμενο τραπέζι. Μπορείτε να βρείτε τις συνταγές στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy, https://www.lidlfoodacademy.com.cy.
Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy
www.facebook.com/lidlcy/
https://www.youtube.com/user/lidlcyprus
www.twitter.com/Lidl_Cyprus_
https://www.instagram.com/lidl_cyprus/
https://www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top