ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: ‘Η δουλειά μας δεν τελειώνει μετά το καλοκαίρι’- Οι παγίδες της φύσης

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: ‘Η δουλειά μας δεν τελειώνει μετά το καλοκαίρι’- Οι παγίδες της φύσης

Έτοιμο να ανταποκριθεί το Τμήμα Δασών, αφού μετά την καθημερινή μάχη για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών το καλοκαίρι, ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες ενόψει χειμώνα.

Ήδη το Τμήμα έχει ενημερώσει το κοινό, ότι το μονοπάτι της φύσης «Καννούρες – Άγιος Νικόλαος της Στεγη», στο οποίο κινδύνεψε 35χρονος το περασμένο Σάββατο (13/10), έχει καταστεί επικίνδυνο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της περασμένης εβδομάδας, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με αρμοδίους του Τμήματος Δασών.

«Μετά από έντονη βροχόπτωση, όπως αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους, με 300% πάνω από την αναμενόμενη για την εποχή ποσότητα νερού, είναι λογικό σε κάποια σημεία να δημιουργηθεί πρόβλημα», εξήγησε ο λειτουργός, σχολιάζοντας το περιστατικό με την πτώση άνδρα σε χαράδρα, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Όπως μας εξήγησε αρμόδιος λειτουργός, το καθήκον των εργαζομένων του Τμήματος, δεν σταματά μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου.

Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, όποτε κριθεί αναγκαίο, μετατρέπονται σε εκχιονιστικά διανοίγοντας δρόμους για να μπορεί να υπάρχει διακίνηση οχημάτων από και προς τις ορεινές περιοχές.

Υπάλληλοι του Τμήματος επιθεωρούν δρόμους και μονοπάτια και όπου κριθεί αναγκαίο προχωρούν σε επιδιορθώσεις ή και βελτιώσεις.

Πάντως, το κοινό από την πλευρά του, οφείλει να είναι προσεκτικό σε περιόδους με έντονη βροχόπτωση ή χιόνια, αφού η φύση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη σε περιόδους κακοκαιρίας, δημιουργώντας σημεία παγίδες.

Χρίστος Ζήνωνος 

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top