ΕΛΛΑΔΑ

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Κοτζιάς παραιτήθηκε -Μαζεύει τα πράγματά του από το υπουργείο

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Κοτζιάς παραιτήθηκε -Μαζεύει τα πράγματά του από το υπουργείο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς, εξοργισμένος γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, έχει υποβάλλει την παραίτησή του και θα αποχωρήσει από το ΥΠΕΞ το πρωί της Πέμπτης 18/10.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν επαληθεύει ή διαψεύδει την είδηση. «Αν θέλει να παραιτηθεί, ας παραιτηθεί», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Κοτζιάς πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή ότι «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Δεν αποκλείεται ωστόσο να επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις και από τις δύο πλευρές και ο υπουργός Εξωτερικών να παραμείνει στη θέση του.

Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται έντονα δυσαρεστημένος θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στη κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν βαρειά λόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Αν και οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η στάση που επέδειξε ο Πρωθυπουργός προβλημάτισε τον υπουργό Εξωτερικών που θεωρεί ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα που λέγεται Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς φέρεται να εκτιμά ότι ακόμη και ένα διαζύγιο αυτή τη στιγμή με τον Πάνο Καμμένο θα ωφελούσε την κυβέρνηση, αφού θεωρεί βέβαιο πως υπάρχουν οι πρόθυμοι που θα τη στηρίξουν κυρίως σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε άλλα ζητήματα.

Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top