ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικοί, ατασθαλίες και διαφθορά στο επίκεντρο της τ/κ πολιτικής επικαιρότητας

Πολιτικοί, ατασθαλίες και διαφθορά στο επίκεντρο της τ/κ πολιτικής επικαιρότητας

Με πλειοψηφία η ειδική «επιτροπή» της «βουλής» ενέκρινε σήμερα το αίτημα για άρση της ασυλίας του «βουλευτή» του ΚΕΕ, Αϊτάς Τσιαλούντα και το θέμα συζητείται στην ολομέλεια.

Εναντίον του Τσιαλούντα υπήρχε φάκελος με στοιχεία για ατασθαλίες και διαφθορά από τον καιρό που ήταν «διευθυντής» στο «τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων».

Ο φάκελος Τσιαλούντα ήταν αιχμή του δόρατος για το Κόμμα του Λαού και τον πρόεδρό του, Κουντρέτ Οζερσάι πριν αναλάβουν την «διακυβέρνηση» με τα άλλα τρία κόμματα, ΡΤΚ, ΔΚ και ΚΚΔ, ωστόσο τους εννέα μήνες που βρίσκονται στην εξουσία δεν προέβησαν σε κάποιο βήμα για τις υποθέσεις ατασθαλιών. Ο Οζερσάι πρόσφατα, και μετά από έντονη κριτική, δήλωσε πως υπάρχουν κάποιοι που σταματούν την πρόοδο στις έρευνες εντός της «κυβέρνησης».

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με την εφημερίδα Κίπρις ποστασί να έχει χθες πρωτοσέλιδο την φωτογραφία του Κουντρέτ Οζερσάι και με τον τίτλο «Η Κίπρις ποστασί δεν σας πιστεύει» ο διευθυντής της εφημερίδας, Πολάτ Αλπέρ άσκησε δριμεία κριτική γιατί δεν προχωρούν αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς, αίροντας την εμπιστοσύνη προς τον πρόσωπο του νυν «υπεξ.

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα Νόκτα Κίπρις έγραψε το μεσημέρι ότι ο «αναπληρωτής βοηθός εισαγγελέα», Εργκιούλ Κιζιλοκγκίλ που είχε αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης του πόθεν έσχες του προέδρου και «βουλευτή» του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το αίτημα είχε κατατεθεί μετά τη δημοσίευση της δίκης του διαζυγίου του Οζγκιουργκιούν με την πρώην σύζυγο, ότι σε μία μόνο ημέρα είχε κάνει ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις σκανδάλου και ανατέθηκε στην «εισαγγελία» να μελετήσει τα τραπεζικά στοιχεία και τις μαρτυρίες από τη δίκη για το διαζύγιο.

Η Νόκτα Κίπρις θεωρεί ότι το καρδιακό επεισόδιο του Κιζιλοκγκίλ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου υποψήφιος είναι και πάλι ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Η ίδια ιστοσελίδα μεταδίδει επίσης ότι τελικά το ποσό των 250.000 στερλινών που είχε επιδικάσει το «δικαστήριο» Κερύνειας ως αποζημίωση στην πρώην σύζυγο του Οζγκιουργκιούν, Χατιτζέ Ντιλέκ Καράκουζου και έπρεπε να είχε καταβληθεί μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να κατασχέσουν πολυτελές αυτοκίνητο του Τ/κ πολιτικού, που τελικά δόθηκε στην πρώην από την νυν σύζυγο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο δικηγόρος του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, Σιεφίκ Αστσίογουλαρι εξηγεί το ιστορικό και τις προτάσεις αντί για μετρητά να δοθεί στην κ. Καράκουζου ακίνητη περιουσία, πράγμα που απορρίφθηκε. Με αποτέλεσμα, όπως λέει, η νυν σύζυγος Ιντζί Παρς Οζγκιουργκιούν να πάρει δάνειο το ποσό που ο σύζυγός της όφειλε στην πρώην σύζυγό του, το οποίο και της καταβλήθηκε και τελικά ήρθησαν όλες οι σχετικές κατηγορίες και αγωγές.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top