ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Τσιόλας: ‘Ελπίδα η πρωτοβουλία Γκουτέρες να εξελιχθεί θετικά’

Θ. Τσιόλας: ‘Ελπίδα η πρωτοβουλία Γκουτέρες να εξελιχθεί θετικά’

Σε κάθε περίπτωση μια μορφή λύσης, που θα αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και σε κάθε έννοια δημοκρατίας, θα είναι με πάσα βεβαιότητα θνησιγενής και δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε από την ηγεσία ούτε από το λαό μας, δήλωσε την Κυριακή (28/10) ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας.

Σε ομιλία του, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, που διοργανώνεται στο Δασάκι της Άχνας, στην Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίας Μαρίνας, ο κ. Τσιόλας εξέφρασε την ελπίδα να εξελιχθεί θετικά η πρωτοβουλία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με την τουρκική πλευρά να εγκαταλείπει τις γνωστές θέσεις και αιτιάσεις της, οι οποίες προκάλεσαν το αδιέξοδο στο Γκραν Μοντανά τον Ιούλιο πέρσι, πράγμα που θα διαφανεί στις συζητήσεις που θα αρχίσει η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα κ. Λουτ, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη καλή προετοιμασία των σχεδιαζόμενων νέων διαπραγματεύσεων.

Όπως σημείωσε «γι’ αυτό και απαιτείται η δημιουργία συνθηκών που θα εξασφαλίζουν τη διαρκή σταθερότητα και θα επιτρέπουν τη συνύπαρξη και συνδημιουργία όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σε ένα κανονικό κράτος, μέσω μιας συνολικής λύσης συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, πλήρους απεξαρτημένου από αναχρονιστικές εγγυήσεις και παρουσία τουρκικού στρατού και με διασφαλισμένη την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών».

Είπε ακόμα πως «δυστυχώς ο ελληνισμός εδώ στην Κύπρο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την απειλή του εισβολέα του 1974», συμπληρώνοντας πως «η Τουρκία καταπατεί με τη δύναμη των όπλων το 37% του εδάφους μας, και αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επιχειρεί με την αλαζονική της στάση να θέσει υπό τον έλεγχο της ολόκληρη την Κύπρο».

«Έχουμε διπλό καθήκον να περιφρουρήσουμε την ενότητα και την ομοψυχία μας με στόχο την εξεύρεση μιας διαρκούς και λειτουργικής λύσης, η οποία να είναι μεν αποτέλεσμα συμβιβασμού, αλλά να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα της χωρίς επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα και χωρίς τη μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατού», δήλωσε ο κ. Τσιόλας.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, είπε πως «αποτελεί για τον απανταχού ελληνισμό, μέρα περηφάνιας και συνάμα μέρα οφειλομένης τιμής, σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top