ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο με θέμα την προσωπική ασφάλεια των μαθητών στο The Mall of Engomi

Σεμινάριο με θέμα την προσωπική ασφάλεια των μαθητών στο The Mall of Engomi

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητές του Γ’ Δημοτικού Λακατάμιας

Το The Mall of Engomi έδειξε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται κοντά στους μαθητές και νοιάζεται για την ασφάλειά τους. Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου διοργάνωσε και φιλοξένησε σεμινάριο για τα παιδιά με θέμα την προσωπική ασφάλεια και τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά. Το σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμιας, έγινε σε συνεργασία με την Μονάδα Δημόσιας Ασφάλειας & Υγείας του Οργανισμού REACTION και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ακαδημαϊκός του οποίου έκανε την παρουσίαση.


Η Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Δρ. Μόνικα Σιακού, ενημέρωσε τους μαθητές για κινδύνους που πιθανόν να διατρέχουν ακόμα και μέσα στο σχολείο. Συγκεκριμένα, καθοδήγησε τα παιδιά ώστε να βρίσκονται σε θέση να αναγνωρίσουν το ποιος είναι άγνωστος και ποιος «ασφαλής άγνωστος», εξηγώντας τρόπους που πιθανώς να χρησιμοποιήσει κάποιος για να τους ξεγελάσει. Έπειτα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση όπως αν προσεγγιστούν από κάποιο άγνωστο, ή τι πρέπει να κάνουν αν χαθούν.


Ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, κ. Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε σχετικά: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι μικροί μας φίλοι να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την ασφάλειά τους. Είμαστε χαρούμενοι που τους δώσαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν».


Η ασφάλεια των παιδιών, είναι πάρα πολύ σημαντική και η ευαισθητοποίηση του The Mall of Engomi για το θέμα αυτό οδήγησε στη πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου. Το The Mall of Engomi για άλλη μια φορά, ενημερώνει το κοινό για σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας μέσα από την σειρά σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top