ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ: Δικηγόρος στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδορκία

ΚΥΠΡΟΣ – ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ: Δικηγόρος στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδορκία

Για ψευδορκία κατηγορείται δικηγόρος που εκπροσώπησε και αθώωσε, αρχικά, την οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο 17χρονου μοτοσικλετιστή, στις 27 Δεκεμβρίου 2007.

Ο εν λόγω δικηγόρος παρουσιάστηκε την Δευτέρα (19/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο τότε ανακριτής της Αστυνομίας  για υπόθεση ψευδορκίας και ο πρωτοκολλητής του συγκεκριμένου δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος, αντιμετωπίζει 10 συνολικά κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και επηρεασμό μάρτυρα. Συγκεκριμένα, εκείνο το οποίο του αποδίδεται, είναι ότι προσέγγισε μάρτυρα και τον επηρέασε προκειμένου να δώσει ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο, υπέρ της πελάτισσάς του.

Να σημειωθεί ότι, πρωτόδικα ο δικηγόρος αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε αξιόπιστη και αποδεκτή μαρτυρία που να αποδεικνύει την ψευδορκία του.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα τότε γεγονότα, όταν η κατηγορούμενη τέθηκε ενώπιον δικαστηρίου, κατέθεσε ψευδομάρτυρας που φέρεται να είχε έρθει σε συνεννόηση με τον δικηγόρο και τους γονείς της, επηρεάζοντας έτσι την απόφαση. Η κατηγορούμενη τότε κρίθηκε ένοχη μόνο για το αδίκημα της εγκατάλειψης σκηνής. Αθωώθηκε από την κατηγορία πρόκλησης τροχαίου.

Στην συνέχεια ασκήθηκε έφεση από την Αστυνομία και το Ανώτατο έκρινε εσφαλμένη την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Διέταξε μάλιστα να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου ξανά η υπόθεση, αλλά με άλλο δικαστή.

Η κατηγορούμενη, από το 2011 καταζητείτο και στα τέλη του 2017 εντοπίστηκε στην Αθήνα μαζί με τους γονείς της. Εκδόθηκαν και οι τρεις στην Κύπρο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η οδηγός σε δύο χρόνια φυλάκισης, για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσής της σε σηματοδότη τροχαίας. Και οι γονείς της κρίθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν: Πρόκληση σε ψευδορκία, υποκίνηση μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορίας του, αλλά και για χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου.

Η κατηγορούμενη και η μητέρα της αποφυλακίστηκαν με Προεδρική χάρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top