BUSINESS NEWS

Ποιός είδε το λογαριασμό της ΑΗΚ και δεν τον φοβήθηκε…

Ποιός είδε το λογαριασμό της ΑΗΚ και δεν τον φοβήθηκε…

Πρόβλημα τα υψηλά ενοίκια; Ρίξτε μια ματιά και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος!

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Στα όρια κατάρρευσης αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ που έχουν «γονατίσει» μικροεπιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Και ενώ κάποτε η εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος γινόταν μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων της Αρχής Ηλεκτρισμού, πλέον λόγω του υψηλού κόστους έχει καταντήσει τρόπος ζωής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι.

Τα δυσβάσταχτα έξοδα, και ειδικά οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότεροι και από το ενοίκιο, βάζουν θηλιά στο λαιμό αρκετών επιχειρηματιών, οι οποίοι στο τέλος, είτε θα κατεβάσουν ρολά, είτε θα προχωρήσουν με απολύσεις προσωπικού για να τα βγάλουν πέρα.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Οι «νεόπτωχοι» της Κύπρου – Αυτοί των οποίων το ψυγείο βρίσκεται στο πατρικό τους

Η αδράνεια των αρμοδίων και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και παρατηρείται άμβλυνε το πρόβλημα σε σημείο που όχι απλά δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους λογαριασμούς, αλλά όπως αρκετοί ειδικοί αναφέρουν, οι αυξήσεις στις χρεώσεις θα συνεχιστούν.

Είναι άξιο απορίας πώς όλοι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και έχουν ως στόχο την ανάλυση και πρόβλεψη τέτοιων καταστάσεων, παραμένουν στις θέσεις τους μετά την καθαρή αποτυχία, που για ακόμη μια φορά πληρώνει ο κάθε βιοπαλαιστής.

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά γεγονός. Εάν το πρόβλημα δε λυθεί άμεσα τότε και λουκέτο θα μπει σε μαγαζιά και εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Είναι καιρός κάποιοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ως μείζων, δίνοντας περισσότερη σημασία απ’ όση έδειξαν μέχρι σήμερα.  

Ο κόσμος δεν χρειάζεται εξαγγελίες «ψυχολογικής υποστήριξης». Λύση χρειάζεται.

ΥΓ: Οι πολίτες ενός Ευρωπαϊκού κράτους δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο δίλλημα εάν τελικά θα ταΐσουν ή θα ζεστάνουν τα παιδιά τους…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top