ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο συρτάρι για δεκαετίες νομοθεσία για τα “πειραγμένα” αυτοκίνητα

ΚΥΠΡΟΣ: Στο συρτάρι για δεκαετίες νομοθεσία για τα “πειραγμένα” αυτοκίνητα

Δεκαετίες αναμένει στο συρτάρι νομοθεσία, η οποία θα επιτρέπει την κατάσχεση οχημάτων, τα οποία έχουν δεχθεί τροποποιήσεις, πέραν των προδιαγραφών του κατασκευαστή.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής τροχαίας και νυν σύμβουλος οδικής ασφάλειας, κ. Ανδρέας Παπάς, σχετικά με το φαινόμενο την μετατροπής δρόμων της Κύπρου σε πίστες ταχύτητας, αναφέρθηκε σε σχετικό νόμο που προτάθηκε και παραμένει πρόταση για νομοθεσία που επέτρεπε την κατάσχεση ‘πειραγμένων’ αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπάς δήλωσε “Θυμάμαι πριν 30 χρόνια που εισηγηθήκαμε να εγκριθεί νομοθεσία με βάση την οποίαν όποιος παρεμβαίνει στο αυτοκίνητο ενισχύοντας το πέραν των προδιαγραφών του εργοστασίου που το κατασκεύασε, αλλοιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπεριφορά του στον δρόμο, τότε να κατάσχεται και σε περίπτωση επανάληψης το αυτοκίνητο να διαλύεται”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπάς εξήγησε ότι δεν εννοεί την αντικατάσταση της εξάτμισης, αλλά πιο ριζικές μετατροπές στη μηχανή και το αμάξωμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top