ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους Δήμους και Κοινότητες Λάρνακας – Αμμοχώστου τα 31,5 εκατομμύρια που προορίζονταν για το ΧΥΤΥ

Στους Δήμους και Κοινότητες Λάρνακας – Αμμοχώστου τα 31,5 εκατομμύρια που προορίζονταν για το ΧΥΤΥ

Στους Δήμους και Κοινότητες Λάρνακας – Αμμοχώστου τα χρήματα της Συμπληρωματικής Συμφωνίας για το ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και Κοινότητες των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα πιστωθούν τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης.
 
Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης, Διάθεσης και Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου  αποφασίστηκε όπως τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για την διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης, πιστωθούν σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και τις Κοινότητες των δύο Επαρχιών».
 
Εξήγησε ότι «τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που παραχωρήθηκαν από το κράτος στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, επιστράφηκαν μέσα από διαπραγμάτευση και μετά από μεγάλο αγώνα που έγινε τα τελευταία 6 χρόνια».
 
Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε ότι «η πίστωση θα γίνει με τη μέθοδο του μέσου όρου των αγορών και για την περίοδο μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2017. Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου σε όλους τους Φορείς για να ενημερωθούν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πιστωτική σημείωση».
 
Ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε «ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ» και πρόσθεσε πως «οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μετά την απόφαση για μείωση των τελών των σκυβάλων από 85 ευρώ το τόνο σε 36 ευρώ».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top