ΠΑΦΟΣ: Προκυρήσσει νέες προσφορές για την Μαρίνα η Κυβέρνηση

ΠΑΦΟΣ: Προκυρήσσει νέες προσφορές για την Μαρίνα η Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αρχίζει να προετοιμάζεται για να προκηρύξει νέες προσφορές για την Μαρίνα της Πάφου που θα κατασκευασθεί στον Κόλπο των Ποτίμων.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη με την απόσυρση του ενδιαφέροντος της εταιρείας Pafilia ανέφερε ότι όντως « ο δεύτερος προσφοριοδοτης έστειλε επιστολή αποσύροντας το ενδιαφέρον του και πλέον εκκρεμεί μια δικαστική διαδικασία με τον πρώτο προσφοριοδότη η οποία ευελπιστώ ότι θα ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία ΠΟΣΕΙΔΩΝ , ο πρώτος προσφοριοδότης, προσέφυγε στο δικαστήριο  όταν το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την σύνθεση της προηγούμενης  διαχειριστικής επιτροπής παράνομη και συνεπώς  τις αποφάσεις της άκυρες.

Διορίστηκε νέα διαχειριστική επιτροπή η οποία συνέχισε τη διαδικασία από το σημείο που την άφησε η προηγούμενη επιτροπή, η οποία είχε προχωρήσει σε ανάθεση του έργου στην Pafilia.

Η  προσφυγή αναμένεται να εκδικασθεί  στις 12 Νοεμβρίου.

Ο κ. Λακκοτρυπης ενημέρωσε τους τοπικούς παράγοντες της επαρχίας ότι θα ετοιμαστούν έγγραφα για νέο διαγωνισμό και εάν προχωρήσει το δικαστήριο, επιδικάζοντας υπέρ της Δημοκρατίας την υπόθεση, ο νέος διαγωνισμός θα προχωρήσει από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Αναμένονται πλέον, κατέληξε, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Στις 15:30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν, συναντώνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε μια νέα προσπάθεια να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE