ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Τσαβούσογλου από τα τ/κ κόμματα

Αντιδράσεις για τη συνέντευξη Τσαβούσογλου από τα τ/κ κόμματα

Αυτό που χρειάζεται τώρα στο Κυπριακό είναι πολιτική βούληση και θάρρος, δήλωσε ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν που μίλησε στο ίδιο φόρουμ με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, ο κ. Τζιαντάν ανέφερε ότι στην τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ καθορίζεται ως ένας από τους σημαντικούς παράγοντες πως οι διαδικασίες ανοικτού τέλους ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η λύση από την οποία θα κερδίσουν όλοι είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που είναι και η πιο ρεαλιστική μορφή, πρόσθεσε.

Έχει επιτευχθεί το απαραίτητο έδαφος για να φτάσουμε σε μια πολιτική στρατηγική συμφωνία με το πλαίσιο Γκουτέρες και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί, συνέχισε ο Αρμαγάν Τζιαντάν, λέγοντας πως δεν πρέπει να υποχωρεί από την ατζέντα το επείγον της επίλυσης του Κυπριακού με συζητήσεις γύρω από αποκέντρωση ή παρόμοια ζητήματα. Πρέπει όλες οι πλευρές, σημείωσε, να στηρίξουν την προσπάθεια της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ ολοκληρώσει την προσπάθεια ένα νέο χρονοδιάγραμμα που θα επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα.

Στην Κύπρο πλέον ήρθε η ώρα των αποφάσεων, το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΡΤΚ υποστηρίζοντας ότι ο πιο οικονομικός δρόμος μεταφοράς του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω της Κύπρου και πως όπως το 2004 καταλυτικό ρόλο έπαιξε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, έτσι και τώρα καταλυτικός είναι ο ρόλος του φυσικού αερίου «και αυτή η ευκαιρία δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί».

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση χθες ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ στήριξε την αναφορά Τσαβούσογλου στην συνέντευξή του στον Πολίτη περί συζήτησης διαφορετικών εναλλακτικών. Σήμερα, παρόμοια δήλωση έκανε ο «αντιπρόεδρος της βουλής» που προέρχεται από το ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της σήμερα, η πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλέμ επέκρινε την συγκεκριμένη αναφορά του Τούρκου ΥΠΕΞ περί διαφορετικών εναλλακτικών επιλογών λέγοντας ότι «ήταν η τελευταία κλωτσιά για να χαθεί από την μέση η μόνη λύση που μπορεί να επιτευχθεί στην Κύπρο»

Κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη και την «κυβέρνηση» να μην μείνουν θεατές σε αυτές τις δηλώσεις και τους ζήτησε να στείλουν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας, έναντι της εξαφάνισης των Τ/κ στο βορρά της Κύπρου, να εκλεγούν δύο Τ/κ στο Ευρωκοινοβούλιο και να εκφράσουν την θέληση των Τ/κ να περάσουν στο ευρώ. Πρέπει να γίνουν συναντήσεις με την ΕΕ γι’ αυτά τα θέματα, πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top