ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έπεσε μέρος οροφής σε νηπιαγωγείο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έπεσε μέρος οροφής σε νηπιαγωγείο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέρος της ψευδοροφής στην εσωτερική είσοδο του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αποστόλου Βαρνάβα στον Στρόβολο, κατέρρευσε πριν μερικές ημέρες στη διάρκεια της νύχτας, όταν είχαν σημειωθεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φύλιος Φυλακτού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το συμβάν και έκανε λόγο για κακοτεχνίες, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο κτίριο, που εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε ότι εκτός από την κατάρρευση, το κτήριο πλημμύρισε.

Ευτυχώς, είπε ο κ. Φυλακτού, επειδή ήταν βράδυ δεν υπήρχε κανείς στο νηπιαγωγείο, γιατί διαφορετικά δεν αποκλείεται να σημειώνονταν τραυματισμοί.

"Εμάς μας ανησυχεί αυτό και για αυτό η ΠΟΕΔ ζήτησε επανειλημμένα να γίνουν έλεγχοι και να εκδοθούν πιστοποιητικά ασφάλειας των σχολικών κτιρίων" ανέφερε ο κ. Φυλακτού και είπε ότι και πριν ένα μήνα σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό σε άλλη σχολική μονάδα την ώρα μάλιστα λειτουργίας του σχολείου.

Αναδείξαμε, είπε, επανειλημμένα το θέμα της ασφάλειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κάτι απτό.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η κατάρρευση έγινε επειδή οι υδρορροές δεν είχαν καθαριστεί από τη Σχολική Εφορεία. Το ψευδοτάβανο ήταν κατασκευασμένο από γυψοσανίδα, η οποία -όταν εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού - μπορεί να καταρρεύσει.

Τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου μεταφέρθηκαν προσωρινά στο διπλανό Δημοτικό Σχολείο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Στο θέμα της ασφάλειας των κτιρίων επικεντρώθηκε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Ιωάννης Ιωάννου. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πάγια θέση της ομοσπονδίας ήταν η καταλληλότητα των νηπιαγωγείων σε ό,τι αφορά την κτιριακή εγκατάσταση, θέματα σεισμών και πυρασφάλειας.

Αναμένουμε πληρέστερη ενημέρωση για το συμβάν, είπε, και τόνισε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η κατάρρευση έγινε σε σχετικά νέο σχολείο, μόλις έξι χρονών, με εγκαταστάσεις, οι οποίες έπρεπε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας.

Ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αντρέας Μαραγκός δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι έγιναν εργασίες καθαρισμού των υδρορροών και επιδιόρθωσης της οροφής και είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα αντικατασταθεί η ψευδοροφή - που είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδα - από άλλου είδους υλικό ψευδοροφής, πιο ελαφρύ, με το οποίο θα αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, είπε, τα παιδιά θα επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο τους τη Δευτέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top