ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Πατέντες’ και σοβαρό θέμα ασφαλείας σε γνωστο λούνα παρκ -Διερευνά το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Πατέντες’ και σοβαρό θέμα ασφαλείας σε γνωστο λούνα παρκ -Διερευνά το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρό προβληματισμό σε γονείς και όχι μόνο προκαλούν φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή (16/12 ) το βράδυ από δημοσιογράφο και απεικονίζουν τραγική κατάσταση σε ιδιαίτερα δημοφιλές λούνα παρκ.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα φαίνονται από το οπτικό υλικό, οι υπεύθυνοι του εν λόγω χώρου έχουν… εφεύρει μη συμβατικούς τρόπους για να υποστηρίξουν σιδεροκατασκευή παιχνιδιού το οποίο χρησιμοποιείται μαζικά (τρενάκι).

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε από τις φωτογραφίες, τούβλα και κομμάτια κεραμικών χρησιμοποιούνται για στήριξη σιδερένιας κατασκευής.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω παιχνίδι λόγω ύψους και ταχύτητας, σε ενδεχόμενη βλάβη ή ατύχημα δύναται να προκαλέσει –τουλάχιστον- σοβαρούς τραυματισμούς.

Το θέμα που τίθεται, με απλά λόγια, έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται γενικότερα στα λούνα παρκ της Κύπρου.

Ήδη την υπόθεση διερευνά η αρμόδια υπηρεσία του κράτους. Μετά από ενημέρωση που έγινε το πρωί της Δευτέρας (17/12) στο Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Λευκωσίας, δόθηκαν αμέσως οδηγίες σε αρμόδιο λειτουργό προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Εντός της ημέρας αναμενόταν να μεταβεί στο χώρο ζητώντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας από τους υπεύθυνους του χώρου, ενώ επρόκειτο να γίνει και επιτόπια εξέταση.

Να σημειωθεί ότι πριν από δυο χρόνια είχε αποφασιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς όπως οι Δημοτικές Αρχές έχουν την ευθύνη αξιολόγησης της ασφάλειας τέτοιων χώρων. Εκ παραδρομής σημειώσαμε στο ρεπορτάζ μας ότι η ευθύνη για την ασφάλεια τέτοιων χώρων έχει περάσει πλήρως υπό την ευθύνη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η αρμόδια Τοπική Αρχή (Δήμος Στροβόλου) με βάση τις νομικές αρμοδιότητες που έχει, εκδίδει την Άδεια Λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, καθώς και την Άδεια Οικοδομής. Ταυτόχρονα, οφείλει να ζητήσει διαβεβαιώσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την ασφάλεια του χώρου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Στροβόλου έχει διαβουλευτεί και με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με τα επιπρόσθετα έγγραφα που θα πρέπει να εξασφαλίσει για την ασφαλή λειτουργία του χώρου.

Φάνης Μακρίδης

*Η κύρια φωτογραφία είναι αρχείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top