ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πλήρωσε πολύ ακριβά το λάθος του μόνιμος κάτοικος Κύπρου

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πλήρωσε πολύ ακριβά το λάθος του μόνιμος κάτοικος Κύπρου

Ακριβά και πιο συγκεκριμένα με 2,650 ευρώ θα πληρώσει μόνιμος κάτοικος Κύπρου την «παράλειψη» του να δηλώσει τσιγάρα που έφερε στο νησί μας από το Κίεβο. Το λάθος του που θεωρήθηκε ως «δόλια αποφυγή καταβολής δασμών» διευθετήθηκε με εξώδικο συμβιβασμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου 17/11 κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κίεβο στις αποσκευές δύο επιβατών 50 συσκευασίες τσιγάρων των 200 τεμαχίων, τις οποίες οι εν λόγω επιβάτες παρέλειψαν να δηλώσουν, ως όφειλαν, κατά την άφιξή τους στο Τμήμα Τελωνείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, οι δυο επιβάτες, ένας άντρας βουλγαρικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής, συνελήφθηκαν από λειτουργούς του τμήματος για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων, ενώ τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1.850 περίπου, κατασχέθηκαν.

Η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα, με την καταβολή του χρηματικού ποσού των € 2.650 και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων στο Τμήμα Τελωνείων.

Μετά την καταβολή των € 2.650, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top