ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: «Κτύπησαν» κόκκινο τα αλκοτέστ το βράδυ των Χριστουγέννων - Καταγγελίες οδηγών και τροχαίο

ΚΥΠΡΟΣ: «Κτύπησαν» κόκκινο τα αλκοτέστ το βράδυ των Χριστουγέννων - Καταγγελίες οδηγών και τροχαίο

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εκστρατείες τροχονομικών ελέγχων αλλά και ενημέρωσης του κοινού, για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μέλη της Αστυνομίας, που υπηρετούν στα τμήματα Τροχαίας και στους κατά τόπους Αστυνομικούς Σταθμούς, διενήργησαν περιπολίες και τροχονομικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο ανά το παγκύπριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας των Χριστουγέννων, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου. 

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν 41 πρόσωπα να οδηγούν το όχημα τους υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας. Παράλληλα τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν και παρείχαν οδική βοήθεια σε έντεκα οδηγούς οχημάτων.

Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το βράδυ των Χριστουγέννων, στην επαρχία Λάρνακας, με ενεχόμενο 33χρονο οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος πιστεύεται ότι κατά το χρόνο του ατυχήματος, οδηγούσε το όχημα του ενώ τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλης.

Το ατύχημα συγκεκριμένα, συνέβη στις 6.50 το βράδυ, στην οδό Αγίας Μαρίνας, στο Μενεού, όπου ο 33χρονος οδηγούσε το σαλούν αυτοκίνητο του με κατεύθυνση από τον παραλιακό δρόμο προς το Μενεού. Σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε ελαφριά δεξιά στροφή, ο 33χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει της πορείας του και να προσκρούσει σε πάσσαλο της ΑΗΚ που βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου και να ακινητοποιηθεί στο σημείο.

Ο 33χρονος δεν υπέστη οποιοδήποτε τραυματισμό, ωστόσο από την πρόσκρουση αποκόπηκε ο πάσσαλος της ΑΗΚ και προκλήθηκαν ζημιές στα ηλεκτρικά καλώδια, καθώς και στο όχημα του 33χρονου.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν για εξετάσεις στη σκηνή, όπου επίσης μετέβη συνεργείο της ΑΗΚ για επιδιόρθωση της βλάβης.

Τα μέλη της Αστυνομίας υπέβαλαν τον 33χρονο σε προκαταρτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, με ένδειξη 105μg% αντί 22 που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο από τον Νόμο όριο. Ο 33χρονος αρνήθηκε στη συνέχεια να υποβληθεί σε τελικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου διερευνά τα αίτια πρόκλησης της τροχαίας σύγκρουσης, ενώ εναντίον του 33χρονου επίσης διερευνάται υπόθεση άρνησης παροχής δείγματος εκπνοής για τελική εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποσοστό γύρω στο 25% όλων των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. 

Ουσίες όπως η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση. 

Οι εκστρατείες της Αστυνομίας συνεχίζονται με την έντονη παρουσία των μελών της Δύναμης στο οδικό δίκτυο, με στόχο την πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top