«Καθάρισε» το Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας με… αντεπίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο! (PICS)

«Καθάρισε» το Λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας με… αντεπίθεση διαρκείας στην 4η περίοδο! (PICS)

Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε εντός έδρας της ΕΚΑ ΑΕΛ με 80-73, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων τριών περιόδων, με τον Απόλλωνα να ξεκινάει εντυπωσιακά την τέταρτη περίοδο όπου πήρε προβάδισμα μέχρι και με έντεκα πόντους, ενώ στο τέλος πήρε την νίκη με τελικό σκορ 80-73.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κάμερον Νέυλορ με 31 πόντους (4 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

Πιο καλά ξεκίνησε στο παιχνίδι η ΑΕΛ όπου μέχρι το 2:30 ήταν μπροστά με 9-4, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Ογκουνγέμι και Παντούρης σημείωσαν από δύο πόντους και μείωσαν σε 9-8.

Μέχρι το 5:30 οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν μπροστά με πέντε πόντους διαφορά (15-10), ενώ ενάμιση λεπτό μετά το σκορ πήγε στο 19-13.

Ο Απόλλων κατάφερε έως το 9΄να μειώσει σε 21-19, ενώ μέχρι το τέλος της περιόδου το σκορ πήγε στο 23-22 υπέρ των φιλοξενουμένων.

Με δύο πόντους του Νέυλορ και δύο του Ογκουνγέμι μπήκε στην Β’ περίοδο ο Απόλλων και πήρε προβάδισμα με 26-23.

Μέχρι το 13’ το σκορ ήταν στο 28-28, ενώ ενάμιση λεπτό πιο μετά στο 32-32. Έως το 17:30 η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 37-36, ενώ στην συνέχεια ο Τζάξον με μία ελεύθερη βολή έκανε το 38-36.

Στο 18’ ο Νέυλορ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Απόλλων (39-38), με την ΑΕΛ να αντιδράει και να σημειώνει επτά σερί πόντους μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (τέσσερις ο Παρκς, τρίποντο ο Γεωργίου) φέρνοντας το σκορ στο 45-39.

Πιο καλά ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ που μέχρι το 24:30 έφερε την διαφορά στους έντεκα (52-41).

Στην συνέχεια ο Απόλλων ήταν βελτιωμένος και ενάμιση λεπτό μετά, μείωσε σε 54-47. Στο 26’ ο Πιττάκας με τρεις πόντους έφερε την διαφορά στους δέκα (57-47).

Έπειτα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και μέχρι το 29:30 σημείωσαν δώδεκα πόντους, ενώ δέχθηκαν δύο, ισοφαρίζοντας έτσι σε 59-59.

Πριν το τέλος της περιόδου ο Κένταν με κάρφωμα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ με 61-59.

Με οκτώ σερί πόντους μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Απόλλων (από ένα τρίποντο οι Νέυλορ-Ρέντικας, δύο ο Χάρπερ) παίρνοντας προβάδισμα με 67-61.

Στην συνέχεια ο Κένταν με κάρφωμα μείωσε σε 67-63 για την ΑΕΛ, για να ακολουθήσουν άλλοι έξι πόντοι για τους «γαλάζιους (από τρεις Στέφανος Ηλιάδης-Χάρπερ) με την διαφορά να πηγαίνει στους δέκα (73-63).

Μέχρι το 36:30 το σκορ ήταν στο 78-68, με την ΑΕΛ στα επόμενα δυόμιση λεπτά να σημειώνει τέσσερις πόντους με τους Πασιαλή-Παρκς, μειώνοντας σε 78-72.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Απόλλων πήρε την νίκη με 80-73.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 39-45, 59-61, 80-73.

Απόλλων (Φώτης Τακιανός): Παντούρης 2, Χάρπερ 11, Ρέντικας 10 (2), Νέυλορ 31 (4), Ογκουνγέμι 12, Στυλιανού, Σ. Ηλιάδης 14 (3).

ΕΚΑ ΑΕΛ (Μίκαελ Κοχ): Πιττάκας 13, Ράιτ 5, Παρκς 23 (2), Κένταν 9, Χάμιλτον 12, Γεωργίου 6 (2), Παλάλας 2, Πασιαλής 2, Τζάξον 1.

*** Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα…

Πηγή: basketball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE