ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εξασθενεί το ένα κύμα κακοκαιρίας και έρχεται άλλο – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

ΚΥΠΡΟΣ: Εξασθενεί το ένα κύμα κακοκαιρίας και έρχεται άλλο – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι την Τετάρτη (2/1) το βράδυ, ενώ νέο βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, αργά το απόγευµα και το βράδυ της Πέµπτης (3/1).

Το απόγευµα της Τρίτης (1/1) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως αργότερα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Θυμίζουμε μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση. 

Την Τετάρτη (2/1) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Την Πέµπτη (3/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργά το απόγευµα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέµους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή (4/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο (5/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top