ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ/Κ ΤΥΠΟΣ: Ο Ερντογάν θα είναι το «ταμείο» για το ψευδοκράτος

Τ/Κ ΤΥΠΟΣ: Ο Ερντογάν θα είναι το «ταμείο» για το ψευδοκράτος

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τελικά την ευθύνη από τώρα και στο εξής για τη ροή χρημάτων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, που περιλαμβάνει τα χρήματα που η Τουρκική Δημοκρατία στέλνει κάθε χρόνο ως βοήθεια ή ως πίστωση.

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, με τον τρόπο αυτό το «προβληματικό σύστημα» που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Τουρκία όσον αφορά την «ροή πόρων» στο ψευδοκράτος, έχει λυθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου περί προϋπολογισμού της Τουρκίας για το 2019, η αρχή για τις "ενισχύσεις και πιστώσεις της ΤΔΒΚ", όπως γράφεται, δίνεται στο γραφείο της Προεδρίας, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των πληρωμών θα καθοριστούν σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από τα "δύο κράτη". Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Η εφημερίδα «Ντιαλόγκ» έγραψε ότι ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία στα κατεχόμενα προέρχονται από το σύστημα της Τουρκίας.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top