ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ρεκόρ δεκαετίας για την Daimler Trucks το 2018

Ρεκόρ δεκαετίας για την Daimler Trucks το 2018

Τα Daimler Trucks, η πιο πετυχημένη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών στον κόσμο, πετυγχαίνει τις καλύτερες πωλήσεις δεκαετίας μέσα στο 2018: Βάσει των αρχικών δεδομένων, οι πωλήσεις των φορτηγών Mercedνes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses και BharatBenz ξεπέρασαν τις 500,000 μέσα στο 2018 (2017: 470,700).

Ο ακριβής αριθμός πωλήσεων θα αποκαλυφθεί από την Daimler AG στην καθιερωμένη ετήσια διάσκεψη τύπου που θα διοργανώσει η εταιρεία στις 6 Φεβρουαρίου φέτος. Σε μια, γενικά πιο θετική αγορά, το τμήμα φορτηγών του Ομίλου Daimler έφθασε τις 466,900 πωλήσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό (Ιανουάριος –Νοέμβριος 2017: 422,500).

Στην Περιοχή EU30 (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελβετία, Νορβηγία), οι πωλήσεις της Daimler Trucks ανέβηκαν κατά 4% μέσα στο 2018. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, πωλήθηκαν 76,200 φορτηγά (ίδια περίοδος πέρυσι: 73,600). Τα φορτηγά Mercedes-Benz διατηρήθηκαν στην κορυφή της αγοράς των μεσαίων – βαρέων φορτηγών με μερίδιο αγοράς 20.4%. Στην Γερμανία, τα φορτηγά Mercedes-Benz κράτησαν το 36.0%. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου παραδόθηκαν 29,100 οχήματα (άνοδος 4%, περσινή περίοδος: 28,000). Η Mercedes-Benz Trucks αναμένει αυτή η άνοδος να συνεχιστεί από τα μέσα του 2019 λόγω του καινούργιου Actros, που παρουσιάστηκε μαζί με όλες τις καινοτομίες του στο IAA Commercial Vehicles Show τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σαν η πιο πετυχημένη παγκόσμια εταιρεία παραγωγής εμπορικών οχημάτων, η Daimler Trucks θα συνεχίσει να κυνηγά τον στόχο της στα αυτόματα, ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα μέσα στο 2019. Με το νέο Actros, η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε το νέο της δημιούργημα που θα φέρει το σύστημα Active Drive Assist για πρώτη φορά (σε φορτηγό), και θα παρέχει ημιαυτόματη οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, έχοντας την δυνατότητα να στρίψει και να φρενάρει αυτόματα, καθιστώντας την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους πολύ πιο ασφαλή. Με τα καθρεφτάκια να φεύγουν και να προστίθεται το MirrorCam , με τις πολλαπλές κάμερες, ο οδηγός είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένος να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε έξω στον αυτοκινητόδρομο.

Την ίδια στιγμή, μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη παραλάβει τα πρώτα eActros φορτηγά από τον Οκτώβριο, ενώ τα πρώτα εξολοκλήρου ηλεκτρικά FUSO eCanter κυκλοφορούν ήδη σε Νέα Υόρκη, Τόκιο, Βερολίνο, Λονδίνο, Άμστερνταμ και Λισαβώνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top