ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν Ε/κ και Τ/κ με Μαυρογιάννη-Ζακχαίο

Τη διάνοιξη οδοφράγματος Κοκκίνων συζήτησαν Ε/κ και Τ/κ με Μαυρογιάννη-Ζακχαίο

Το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος Κοκκίνων, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση της Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων με τον Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς  στην Τεχνική Επιτροπή για τα οδοφράγματα, Σώτο Ζακχαίο.

 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σήμερα, στη Λευκωσία με αντικείμενο συζήτησης τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του «δημάρχου» Λεύκας Αζίς Καγιά, του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, του κοινοτάρχη Πωμού Ευάγγελου Στυλιανού, ο οποίος εκπροσώπησε και τους υπόλοιπους κοινοτάρχες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκου Κλεάνθους και της κοινοτάρχη Πηγαινιών, Αγγελικής Φιλίππου.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιτροπών Πύργου – Λιμνίτη καθώς και εκπρόσωποι της Παγκύπριας Επιτροπής Διάνοιξης Οδοφραγμάτων από τη Λευκωσία. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρός ανέφερε πως στόχος της συνάντησης ήταν το άνοιγμα του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σημειώνοντας πως πρόκειται για ζωτικής σημασίας οδόφραγμα, το οποίο με το άνοιγμά του θα ενώσει την Πάφο με τη Λευκωσία.

Οι κ. Μαυρογιάννης και Ζακχαίος, είπε ο κ. Καρός, είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλες τις προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων. Σε επόμενο στάδιο, πρόσθεσε, θα διευθετηθεί συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί. Οπως σημείωσε ο κ. Καρός, ο κ. Ζακχαίος εξέφρασε την ετοιμότητα του να διευθετήσει συναντήσεις με τα πέντε μέλη του ΣΑ στην παρουσία της Επιτροπής για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top