ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έπνιξε» τη Χίμκι ο Ολυμπιακός!

«Έπνιξε» τη Χίμκι ο Ολυμπιακός!

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας κέρδος τον Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός νίκησε 71-57 τη Χίμκι, στο ΣΕΦ, για να ανέβει στο 12-7.

Έκανε τη… δουλειά του Ολυμπιακός!

Με σοβαρότητα, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά και με «όπλο» την εξαιρετική άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Χίμκι, την οποία νίκησαν 71-57 στο ΣΕΦ, για να βελτιώσουν το ρεκόρ τους στο 12-7.

Οι Πειραιώτες έστειλαν την υπέρ τους διαφορά ακόμη και στο +20, αλλά στη συνέχεια χαμήλωσαν τις… στροφές τους, χωρίς ωστόσο να χάσουν τον έλεγχο. Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Παπανικολάου, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (4/8 τρίποντα), ενώ το κέρδος ήταν ο Βεζένκοβ, που σημείωσε άλλους τόσους.

Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Μιλουτίνοφ είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Στρέλνιεκς να είχε 11 και τον Πρίντεζη 10. Στους 6 πόντους σταμάτησε ο Σπανούλης, αλλά μοίρασε 9 ασίστ.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έπεσε στο 7-12, έκανε ό,τι μπορούσε ο Μίκι με 21 πόντους.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Σπανούλη και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Δυνατή αρχή έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς, καθώς μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα από τη μία και από την άλλη τον αρχηγό σε μεγάλα κέφια –ειδικά δημιουργικά- πήραν από νωρίς τα ηνία και ξέφυγαν στο +11 (14-3), μέχρι τα μισά. Στη συνέχεια, ο Μπλατ απέσυρε τον Μιλουτίνοφ, με τους ψηλούς της Χίμκι να… ζωντανεύουν, καθώς ο ΛεΝτέι δεν μπορούσε να τους κόψει (14-7). Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Πρίντεζης πήρε τους Πειραιώτες στην πλάτη του και εκείνοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (20-11).

Τραγικό ξεκίνημα έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μπλατ είτε έκαναν λάθος, είτε είχαν κάκιστες επιλογές στην επίθεση, με τη Χίμκι από την άλλη να κάνει… θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ και να τρέχει ένα 7-0 σε πέντε λεπτά, φέρνοντας το ματς στο καλάθι (20-18). Ο Παπανικολάου πέτυχε το… γκολ για τους «ερυθρόλευκους» με τρίποντο (23-18) ύστερα από 5:30 λεπτά, αλλά η εικόνα τους δεν παρουσίασε βελτίωση, με τους Ρώσους να πλησιάζουν στον πόντο (23-22), στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο επέστρεψε ο Μιλουτίνοφ στο παρκέ, ο οποίος σε ρόλο… οδοστρωτήρα ξεκόλλησε την ομάδα του Πειραιά (29-22), με το buzzer beater τρίποντο του Στρέλνιεκς να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα και να δίνει την προίκα του +10 (32-22).

Συγκεντρωμένος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και με τον Βεζένκοβ πολύ ορεξάτο, εκτόξευσε την υπέρ του διαφορά στο +14 (38-24), ύστερα από δύο λεπτά. Ο Κρόκερ προσπάθησε να κρατήσει τη Χίμκι στο ματς (38-28), αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» με έναν εξαιρετικό Παπανικολάου, ο οποίος πήρε… φωτιά έξω από τα 6,75μ., πάτησαν το… γκάζι και έστειλαν τη διαφορά στο +20 (48-28), στο 26’. Έκτοτε, οι παίκτες του Μπλατ έριξαν πολύ τις στροφές τους, με τους Ρώσους να κρατούνταν χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ του Μίκι (50-33), αλλά ο Στρέλνιεκς πήρε… μπρος στο τελευταίο λεπτό και έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν τρίτη περίοδο στο +19 (55-36).

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς στην αρχή της τέταρτης περιόδου (59-41), με τη διαφορά να ήταν στο +19 (62-43), μέχρι το 34’. Εκεί, οι παίκτες του Μπλατ χαλάρωσαν υπερβολικά, έκαναν πολλά λάθη και επέτρεψαν στους Μίκι και Γκιλ να μειώσουν (62-50), στο 36’. Ο Βεζένκοβ ύστερα από περίπου δύο λεπτά… ξηρασίας ξεκόλλησε τους Πειραιώτες (64-50). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπλατ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και παρά τη… φιλότιμη προσπάθεια του Μίκι, έφτασαν στη νίκη με το τελικό 71-57.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 32-22, 55-36, 71-57

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 3 (1τρ., 6ασ.), Τουπάν, Σπανούλης 6 (9ασ.), Μιλουτίνοφ 13, Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοβ 14 (2), Πρίντεζης 10 (8ριμπ.), Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

Χίμκι (Μπαρτζώκας): Μποστ 3 (1), Κρόκερ 10 (2), Βιάλτσεφ 2, Γκριν, Μάρκοβιτς 2, Γκιλ 9 (1), Γκουμπάνοφ, Ζούμπκοφ, Τζένκινς 4, Τόμας 6, Μίκι 21 (1).

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top