ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓεΣΥ: Στους πιο ακριβοπληρωμένους θα είναι οι Κύπριοι ιατροί – Πέραν των €300 χιλ. σε κάποιες περιπτώσεις

ΓεΣΥ: Στους πιο ακριβοπληρωμένους θα είναι οι Κύπριοι ιατροί – Πέραν των €300 χιλ. σε κάποιες περιπτώσεις

Μελέτη από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων για την μισθοδοσία των ιατρών στην περίπτωση που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναφέρει πως μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Ανώτατου, πληρώνονται τόσα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», έδειξε πως οι ιατροί στο νησί μας με την ένταξή τους στο ΓεΣΥ, θα είναι οι τρίτοι πιο ακριβοπληρωμένοι ιατροί στον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ιατροί στον Καναδά με ετήσιο μισθό στις 271.000 δολάρια και να ακολουθούν οι ιατροί στις ΗΠΑ με ετήσιο μισθό γύρω στις 230.000 δολάρια.

Στην τρίτη θέση θα βρίσκονται οι Κύπριοι ιατροί με μισθό 154.000 δολάρια ετησίως, κάτι που μεταφράζεται σε €135.000 τον χρόνο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Αυστραλοί ιατροί, με ετήσιο εισόδημα 140.000 δολάρια περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει η έρευνα, με την ένταξή τους στο ΓεΣΥ, οι ιατροί θα έχουν παρόμοιες απολαβές με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Ανώτατου λαμβάνουν ετήσιο μισθό €154.756, όπως επίσης και ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνει μισθό €163.164.

Αξιωσημείωτο είναι και το γεγονος πως εάν εγγράψουν στους καταλόγους τους τους 2.500 δικαιουχους, οι προσωπικοί ιατροί ενήλικων τότε θα λαμβάνουν €262.000 ή 298.418 δολάρια τον χρόνο και οι παιδίατροι €345.000 ή 393.955 δολάρια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top