ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γεύση από Κωνσταντινούπολη

Γεύση από Κωνσταντινούπολη

Συνταγές Πολίτικης Κουζίνας

Ένα ταξίδι μέσα από τις γεύσεις , τα αρώματα και τα μπαχάρια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο πρώτο μάθημα για το 2019 της Lidl Food Academy. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τις γεύσεις και το νοερό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη μέσα από τις νόστιμες συνταγές που ετοίμασε ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.


Αρχή στις πολίτικες γεύσεις έκανε η συνταγή για το Πεϊνιρλί, στην οποία το τυρί τύπου κεφαλοτύρι, Τρεις Βοσκοί, χάριζε μία ιδιαίτερη γεύση που την έκανε να ξεχωρίζει. Ο σεφ προτείνει για επιπλέον νοστιμιά στα Πεϊνιρλί, αφού τα βγάλετε ζεστά από τον φούρνο να τα αλείψετε με λιωμένο ανάλατο βούτυρο Milbona.
Γιαουρτλού· στο άκουσμα και μόνο σου έρχεται η Κωνσταντινούπολη στο μυαλό. Μία συνταγή που φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την πολίτικη κουζίνα. Έτσι λοιπόν, σειρά μετά το πεϊνιρλί, πήρε το αρνίσιο μπούτι Deluxe, γιαουρτλού με σάλτσα Εζμέ και σπιτικές πίτες, για τις οποίες ο σεφ χρησιμοποίησε μαγιά ξερή, και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake.


Σιροπιαστά μπισκότα «Σεκέρ παρέ» ήταν η τελευταία συνταγή που άφησε σε όλους μία γλυκιά γεύση από Κωνσταντινούπολη. Αφού βγουν από τον φούρνο τα μπισκότα ζεστά τα περιχύνετε με σιρόπι από λευκή ζάχαρη, Belbake. Για τη γαρνιτούρα προτιμήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα Alesto, και καταπλήξτε όσους θα τα δοκιμάσουν.


Μπορείτε και εσείς να βρείτε όλες τις συνταγές αλλά και φωτογραφικό υλικό από το μάθημα στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή για τα επόμενα μαθήματα της Ακαδημίας στο: https://www.lidlfoodacademy.com.cy.

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy


www.facebook.com/lidlcy


www.twitter.com/Lidl_Cyprus_


https://www.instagram.com/lidl_cyprus/


Snapchat: lidlcyprus

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top