ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καινοτόμες τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο ανέδειξε το KPMG Crowdhackathon cy

Καινοτόμες τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο ανέδειξε το KPMG Crowdhackathon cy

Καινοτόμες τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο ανέδειξε το KPMG Crowdhackathon cy #insurtech 2

Η KPMG Κύπρου, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy Open Innovation, με καταλύτες βιομηχανίας τη Γενική Ασφαλιστική Κύπρου, την Anytime και την Gan Direct αλλά και με την υποστήριξη και τη χορηγία των CYBAN, Microsoft, UCLan, Economy Today και OINOTΡIA, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον δεύτερο καινοτόμο τεχνολογικό μαραθώνιο KPMG Crowdhackathon cy #insurtech. Η τριήμερη εκδήλωση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της KPMG Κύπρου στη Λευκωσία στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2018.


Το KPMG Crowdhackathon cy #insurtech 2 έδωσε την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές και μαθητές να βρεθούν στο ίδιο χώρο, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που εισάγουν την καινοτομία και την ψηφιακή αναβάθμιση στον τομέα των ασφαλειών. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το KPMG Crowdhackathon cy #insurtech 2 αποτελεί τον προθάλαμο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής και τεχνολογικής επιτάχυνσης για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων στην πράξη και στο επιχειρησιακό περιβάλλον των εταιρειών που συμμετείχαν.
Τις ομάδες που έλαβαν μέρος στον μαραθώνιο καθοδηγούσαν και στήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο μέντορες και επαγγελματίες του χώρου, όσο και διεθνούς επιπέδου στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Κατόπιν επιλογής, επτά ιδέες-λύσεις που παράχθηκαν άφησαν πολύ υποσχόμενα σχόλια, με σοβαρές πιθανότητες περαιτέρω χρηματοδότησης ή/και δικτύωσης. Οι τρεις πρώτες πιλοτικές εφαρμογές βραβεύθηκαν με τα χρηματικά έπαθλα των €3.000, €2.000 και €1.000 αντίστοιχα, ενώ οι άλλες τέσσερεις κέρδισαν από μία υποτροφία από το πανεπιστήμιο UCLan. Όλες οι ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα επιχειρηματικής και τεχνολογικής επιτάχυνσης που θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως αξιοποιήθηκε στο μέγιστο η γνώση και η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.


Ο Διοικητικός Σύμβουλος της KPMG Κύπρου και Επικεφαλής της Ομάδας Επιχειρηματικότητας και Νεοφυών Επιχειρήσεων, κ. Παγκράτιος Βανέζης, ανέφερε: «αυτές οι επτά ιδέες υψηλής ποιότητας εισάγουν την καινοτομία και την ψηφιακή αναβάθμιση στον τομέα των ασφαλειών τόσο τεχνολογικά αλλά και επιχειρηματικά, συμβάλλοντας στη συνεχώς εντεινόμενη τεχνολογική μετεξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, που σκοπό έχει στο να βελτιώσει την εμπειρία του καταναλωτή με την ασφαλιστική βιομηχανία. Χτίζοντας στην επιτυχία της φετινής αλλά και της περσινής εκδήλωσης, αναδεικνύουμε και αναπτύσσουμε υποσχόμενα minimum valuable products, τα οποία δίνουν το έναυσμα για τη μετεξέλιξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην Κύπρο».


Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του KPMG Crowdhackathon cy #insurtech 2.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top