ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είχε την ευκαιρία για κορυφή ο θρύλος, αλλά η «Κυρία» τον… ΠΛΗΓΩΣΕ!

Είχε την ευκαιρία για κορυφή ο θρύλος, αλλά η «Κυρία» τον… ΠΛΗΓΩΣΕ!

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα (2/2) τελείωσε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 1-0. Το γκολ ο Ντούρις στο 39′, δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις για τον Απόλλωνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι χαμηλός και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο Απόλλωνας με το πέρασμα του χρόνου πήρε τα ηνία του ντέρμπι και είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε αμυντικό ρόλο και έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Ουζόχο. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 16′ όμως η κεφαλιά του Περέιρα έφυγε αρκετά έξω, ενώ στο 22′ είχαμε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους μετά από πλασέ του Ζελάγια. Στην επαναφορά ο Περέιρα έπιασε την κεφαλιά και ο Σίντελφελντ προ γραμμής απομάκρυνε σε κόρνερ. Έτσι παρέμεινε το 0-0 και οι κυανόλευκοι της Λεμεσού έψαχναν πρώτοι το γκολ.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω το συγκρότημα του Στρέπελ είχε επικεντρωθεί στα μετόπισθεν και οι Ντούρις – Στεφανέλι είχαν αποκοπεί από τους υπόλοιπους και δεν μπορούσαν να πάρουν μπάλα.

Στο 29′ είχαμε νέα καλή φάση για τον Απόλλωνα όμως ο Περέιρα απέναντι από τον Ουζόχο δεν τα κατάφερε μιας και ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της Κυρίας στο ντεμπούτο του είπε «όχι».

Η εικόνα όσο περνούσαν τα λεπτά δεν άλλαζε όμως η Ανόρθωση κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Έστειλε το πρώτο μήνυμα με το άστοχο σουτ του Εγγλέζου στο 37′ όμως δύο λεπτά αργότερα (39′) ο Ντούρις έγινε δέκτης εκπληκτικής κάθετης μπαλιάς από τον Στεφανέλι, πέρασε τον Βάλε και προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να βάλει σε θέση οδηγού την Κυρία.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει με αποκορύφωμα την φάση του 45+1′ με τον Περέιρα να κάνει το πλασέ εντός περιοχής και τον Βίκτορ να απομακρύνει την υστάτη σε κόρνερ.

Τελικά το σφύριγμα του Γιώργου Νικολάου για το τέλος των πρώτων 45′ βρήκε τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 1-0 τον Απόλλωνα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αυγουστή απέσυρε τον Σαρδινέρο και έριξε στο ματς τον Παπουλή. Αυτό έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Απόλλωνα που στο 48′ έφτασε κοντά στο 1-1 όμως το πλασέ του Μπρου έφυγε λίγο έξω. Συνέχισαν να πιέζουν οι φιλοξενούμενοι, γυρόφερναν την μπάλα έξω από την περιοχή του Ουζόχο και η Ανόρθωση είχε παθητικό ρόλο. Στο 58′ είχαμε το δεύτερο δοκάρι των κυανολεύκων στο ματς με το φοβερό πλασέ του Παπουλή να σταματά στην οριζόντια δοκό της εστίας της Κυρίας. Ξανά σύμμαχος του Νιγηριανού τερματοφύλακα της Ανόρθωσης το δοκάρι.

Τα λεπτά κυλούσαν, ήρθαν και οι αλλαγές από τους δύο πάγκους και η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή γινόταν πιο επιθετική. Ήξεραν οι φιλοξενούμενοι πως η κλεψύδρα άδειαζε και δεν ήθελαν με τίποτα να πετάξουν το δώρο που τους έκανε η Πάφος (κέρδισε το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ).

Στο 70′ ο Απόλλωνας ζήτησε κίτρινη κάρτα σε χέρι του Αρτυματά (θα ήταν η δεύτερη) όμως ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη και δεν την έβγαλε από το τσεπάκι του.

Φυσιολογικό ήταν οι κυανόλευκοι της Λεμεσού να ανοιχτούν και η Κυρία να βρει χώρους, όπερ και εγένετο. Στο 78′ ο Κοφί έφυγε απέναντι από τον Βάλε, με τον τελευταίο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το πλασέ του μέσου της Κυρίας, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φύτος Κυριάκου πλάσαρε τον Βάλε και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με το πόδι απέκρουσε. Έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ της Ανόρθωσης.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας πίεσε και άλλο, όμως ο Ουζόχο του στέρησε δις το γκολ της ισοφάρισης. Πρώτα στο 89′ αφού ο κίπερ της Κυρίας εξουδετέρωσε την κοντινή κεφαλιά του Ζελάγια, αλλά και στο πρώτο λεπτό της εξάλεπτης καθυστέρησης όπου ο Καραγιόλ έπιασε ένα μακρινό σουτ το οποίο δύσκολα απέκρουσε ο Νιγηριανός διεθνής άσος.

Μέχρι το τέλος του ντέρμπι δεν άλλαξε τίποτα, η Ανόρθωση είχε σύμμαχο της τα δοκάρια και έναν εξαιρετικό Ουζόχο στο ντεμπούτο του και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη που κάνει για είσοδό της στην εξάδα και όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα.

Από την άλλη ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος, έχασε αρκετές ευκαιρίες όμως τελικά δεν πήρε ούτε βαθμό από το παιχνίδι και έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Πάφο.

Ενδεκάδες:

Ανόρθωση: Ουζόχο, Κόφι, Αρτυματάς, Σίλντελφελντ, Στρούνα, Εγγλέζου, Ντούρις (Μπέκα 64′), Βίκτορ, Πράνιτς, Ιωάννου, Στεφανέλι (Κυριάκου 76′)

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Χάμπος, Ρόμπερζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μπρου, Περέιρα, Σαρδινέρο (Παπουλής 46′), Μάγκλιτσα (Καραγιόλ 80′), Ζελάγια

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top