ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΙ το έκριναν και της ΕΔΩΣΑΝ σημαντική ΑΝΑΣΑ!

Οι ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΙ το έκριναν και της ΕΔΩΣΑΝ σημαντική ΑΝΑΣΑ!

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Αλκή και ΕΝΠ (3/2) τελείωσε με την ΕΝΠ να κερδίζει με 1-2. Αντωνίου (6′) και Σιοβάλ (7′) σκόραραν στο ντεμπούτο τους ενώ από το 55′ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα ένεκα της αποβολής του Ριέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μείωσε ο Σπόλιαριτς στο 90+3′ από το σημείο του πέναλτι.

Καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι δεν θα περίμενε κανείς από πλευράς Ένωση. Στο 6ο λεπτό ο Μηνάς Αντωνίου εντός μικρής περιοχής ανενόχλητος μετά από γύρισμα του Κυριάκου κέρδισε τον Πάρντο με κεφαλιά, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό (7′) ο Σιοβάλ εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Χριστοφή – Πάρντο και προ κενής εστίας έγραψε το 0-2.

Εμφανώς σοκαρισμένοι οι της Αλκής δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, έδειξαν να τα έχουν χαμένα και το ένα αβίαστο λάθος διαδεχόταν το άλλο. Χαρακτηριστικά όπως μετέδωσε και η Cytavision, ο κόουτς των γηπεδούχων Κώστας Σακκάς ήταν συνεχώς όρθιος και φώναζε στους παίκτες του.

Από την άλλη η Ένωση διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αέρα των δύο τερμάτων που πήρε νωρίς – νωρίς, κράτησε μπάλα και δεν επέτρεψε της Αλκής να απειλήσει (πέραν μιας φάσης στο 18′ όπου ο Φλόρες έκανε την κεφαλιά και ο Κλέιμαν έδιωξε δύσκολα).

Μετά το πρώτο 25λεπτο αναθάρρησε η Αλκή, προσπάθσε να βγει οργανωμένα μπροστά χωρίς όμως επιτυχία. Μειώθηκαν σε κάποιο βαθμό τα λάθη και έδειξαν να είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες της «Αθάνατης», αλλά είναι άξιο αναφοράς πως μεσοαμυντικά στεκόταν καλά η Ένωση.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα, με τον ρυθμό μετά το 35′ να πέφτει και να μην έχουμε κάτι αξιόλογο. Το σφύριγμα για την ανάπαυλα από τον Κώστα Ψευδιώτη βρήκε την Ένωση να κερδίζει με 0-2 με τους Αντωνίου (6′) και Σιοβάλ (7′) να αιφνιδιάζουν την Αλκή και να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα ημιχρόνου (0-2).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Αλκή προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Σακκά να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα. Κάτι που δεν κατάφερε όμως καθώς αν και είχε την κατοχή της μπάλας και από το 59′ έπαιζε με παίκτη περισσότερο ένεκα της αποβολής του Ριέρα από πλευράς ΕΝΠ με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και δεν ήταν όσο επιθετική θα έπρεπε.

Η ΕΝΠ επικεντρώθηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και πρόσχεσε κυρίως τα μετόπισθεν της. Οι γηπεδούχοι από τα άκρα με τον Μπελαμεϊρί επιχειρούσε να βρει το γκολ της μείωσης αλλά πότε η αστοχία των παικτών της Αλκής πότε ο Κλέιμαν και οι επεμβάσεις του κρατούσαν το σκορ στο 0-2.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος αυτή ήταν, ειδικά μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που αποκόμισαν οι της «Αθάνατης» όμως δεν σου δινόταν η εντύπωση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Μπανταρά (στο 79′) και Μπελαμεϊρί (στο 85′) απείλησαν ξεκάθαρα τον Κλέιμαν, που και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε σωστά και δεν επέτρεψε την μείωση του σκορ και συνάμα το να μπει στο παιχνίδι «φωτιά». Ήρθαν και οι χημείες του Φελκ από τον πάγκο των φιλοξενουμένων που στην τελική βοήθησαν την ΕΝΠ να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και έτσι να πάρει ένα σημαντικό διπλό.

Παρά το γεγονός ότι ειδικά στα τελευταία λεπτά πίεζαν όλο και περισσότερο τον Κλέιμαν οι της Αλκής, ο Κλέιμαν είπε και πάλι «όχι» στον Μπελαμεϊρί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και κράτησε το 0-2.

Εν τέλει η μείωση ήρθε στο 90+3′ όταν ο Σπόλιαριτς ανατράπηκε από τον Βαλλιάνο εντός περιοχής, ο Ψευδιώτης υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε το μετέτρεψε σε γκολ για να γίνει το 1-2.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, η Ένωση πήρε μια σπουδαία νίκη που της δίνει ανάσα με την υπογραφή των νεοφερμένων Αντωνίου και Σιοβάλ να είναι φαρδιά πλατιά σε αυτό το τρίποντο.

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Σταύρου (46’Τριμπό), Γκαντάτσια (64’Μπανταρά), Κάρλος, Μπελαμεϊρί, Σπόλιαριτς, Χριστοφή, Ακόστα (46’Τραϊσέφσκι), Κυπριανού, Φλόρες, Σταρόκιν.

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Ριέρα, Ενόχ, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνίου (71’Μουλαζίμης), Αγγελή, Βαλλιάνος, Κυριάκου, Μαϊσουράντζε, Πίττας (64’Κουμής), Γκοζλάν (83’Φυτανίδης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίττας, Αγγελής.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ριέρα (2η κίτρινη)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top