ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ: Λες και προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση ο 21χρονος - Μόνο στον στρατό χρησιμοποιείται αυτού του τύπου η χειροβομβίδα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ: Λες και προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση ο 21χρονος - Μόνο στον στρατό χρησιμοποιείται αυτού του τύπου η χειροβομβίδα

Η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, αλλά και ο τύπος των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στην κατοχή 21χρονου Σύρου την Κυριακή (3/3), προκαλούν βάσιμες υποψίες ότι ετοίμαζε σοβαρή εγκληματική ενέργεια, που αγγίζει τα όρια της τρομοκρατίας.

Της Γεωργίας Παππούτα

Σύμφωνα με τις έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου που διενεργήθηκαν ο 21χρονος αποθήκευε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, όχι σε ένα, αλλά σε δύο διαμερίσματα, ενώ ανευρέθηκαν και ποσότητες κοκαϊνης.

Συγκεκριμένα, στο ένα από τα δύο διαμερίσματα που βρίσκεται στην Παλλουριώτισσα του επιδόθηκε διάταγμα έξωσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ιδιοκτήτρια. Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με το εν λόγω διαμέρισμα, απόδειξη από παραγγελία καφέ τον πρόδωσε, αφού έγραφε το όνομα του και είχε ημερομηνία 2/3/19. 

Μάλιστα, την παρουσία του 21χρονου στο διαμέρισμα επιβεβαίωσε και μαρτυρία από ένοικο της πολυκατοικίας, που όπως ανέφερε τον είδε μαζί με μία φίλη του να εξέρχονται στις 3/3 (η κοπέλα αναζητείται από τις Αρχές).

Το διαμέρισμα μετά από έρευνες τέθηκε υπό φρούρηση, αφού εντοπίστηκαν κροτίδες τυλιγμένες με τέλλα, περόνη, πυροκροτητής και βάση χειροβομβίδας. Το βαρυσήμαντο της όλης υπόθεσης, είναι η ανεύρεση πλήρη πυροσωλήνα τουρκικής προσέλευσης, στον οποίο υπάρχει ο μοχλός οπλίσεως και το καψύλιο. Στον κορμό του συγκεκριμένου πυροσωλήνα δημιουργήθηκε αυτοσχέδια οπή στο πίσω μέρος του, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σύνδεση του πυροσωλήνα με χειροβομβίδα που επίσης εντοπίστηκε στο διαμέρισμα. Ο κορμός της χειροβομβίδας είναι τύπου 73 αμυντική και χρησιμοποιείται μόνο από την Εθνική Φρουρά και τον Ελληνικό Στρατό.  

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος κατά την σύλληψη του στο πρώτο διαμέρισμα, έριχνε το φταίξιμο στην ιδιοκτήτρια λέγοντας ότι τα ανευρεθέντα της ανήκουν.  

Ανησυχητικό είναι ότι από τις έρευνες δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το πιστόλι για το οποίο η Αστυνομία είχε πληροφόρηση, αλλά και η κοπέλα που από μαρτυρία φαίνεται να συνόδευε τον ύποπτο.  

Ο 21χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα,  βρίσκεται υπό οκταήμερη προσωποκράτηση. Οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζονται, ενώ έρευνες θα γίνουν και από την Εθνική Φρουρά σε σχέση με την χειροβομβίδα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top