ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού που προσπάθησε να σώσει γυναίκα – «Θα σε σκοτώσω»

ΚΥΠΡΟΣ: Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού που προσπάθησε να σώσει γυναίκα – «Θα σε σκοτώσω»

Ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από δύο πρόσωπα, τα οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν και μεταλλικά αντικείμενα για να τον τραυματίσουν.

Της Γεωργίας Παππούτα

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, στην Παλλουριώτισσα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, ο ίδιος βρισκόταν στην οικία του άκουσε μια γυναίκα από τον δρόμο να καλεί σε βοήθεια και αμέσως βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε έναν άνδρα να διαπληκτίζεται μαζί της και να την κτυπά.

Ο αστυνομικός εξήλθε από την οικία του και προσπάθησε να γλιτώσει την γυναίκα, ωστόσο δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα ο οποίος τον τράβηξε και τον έριξε στο έδαφος προκαλώντας του εκδορές και μώλωπες.

Μάλιστα, καθώς δεχόταν επίθεση από τον εν λόγω άνδρα, δεύτερο πρόσωπο εμφανίστηκε στην σκηνή και εξύβρισε τον αστυνομικό λέγοντάς του: «Θα σε σκοτώσω πουστοκυπραίο». Στην συνέχεια τον κτύπησε με μεταλλικό τριπόδι στο οποίο τοποθετείται γλάστρα.

Από τα κτυπήματα, προκλήθηκαν εκδορές και μώλωπες στον αριστερό βραχίονα και στην πλάτη του αστυνομικού.

Στην συνέχεια οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν την σκηνή και ο εκτός καθηκόντων αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του στην σκηνή, οι οποίοι έσπευσαν για αναζήτηση των δραστών.

Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα που δεχόταν επίθεση, ο ένας εκ των δύο δραστών, είναι ο σύζυγός της. Πρόκειται για άνδρα από την Συρία. Τα στοιχεία του δεύτερου υπόπτου δεν καταστεί εφικτό να εξακριβωθούν.  

Ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση διακομίσθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις, ενώ στην συνέχεια μετέβη σε αστυνομικό σταθμό για κατάθεση.

Βάσει της μαρτυρίας του αστυνομικού, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Σύρο ο οποίος συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου στην οικία του. Ο ύποπτος κατά την σύλληψή του ανέφερε στους αστυνομικούς: «Εγώ δεν κτύπησα κανέναν. Άλλοι κτύπησαν εμένα».

Ανακρινόμενος ο ύποπτος επέμεινε στη θέση ότι δεν επιτέθηκε και ούτε κτύπησε τον αστυνομικό, ενώ αρνήθηκε και την επίθεση στην σύζυγό του. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ούτε δεύτερο πρόσωπο στην σκηνή.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, η Αστυνομία εξασφάλισε δύο μαρτυρίες από πολίτες που έτυχε να παρευρίσκονται στην σκηνή κατά τον χρόνο εξέλιξης του επεισοδίου. Οι δύο μαρτυρίες επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του αστυνομικού.

Ο ύποπτος την Τετάρτη (6/3) παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την 2ημερη προσωποκράτησή του.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι η σύζυγός του, αρνήθηκε να προβεί σε κατάθεση και να προσκομίσει πιστοποιητικό γάμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top