ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Όταν ο 24χρονος θανών είχε ατύχημα την Τσικνοπέμπτη, γυναίκα «έβριζε και έλεγε ‘δεν με νοιάζει, εγώ θέλω την παραγγελία μου’»

ΚΥΠΡΟΣ: Όταν ο 24χρονος θανών είχε ατύχημα την Τσικνοπέμπτη, γυναίκα «έβριζε και έλεγε ‘δεν με νοιάζει, εγώ θέλω την παραγγελία μου’»

Η εργοδότρια του 24χρονου Χρίστου Αρτεμίου που έχασε τη ζωή του βγάζοντας το μεροκάματό του, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή (OMEGA) και εν μέσω λυγμών διατύπωσε τη θέση ότι οι Κύπριοι δεν υπολογίζουμε τους νεαρούς που εργάζονται ως διανομείς φαγητού, οδηγώντας μοτοσικλέτες….

Για την ακρίβεια, η Ελένη Χρίστου, για την οποία και ο λόγος, αναφέρθηκε σε δυο παραμέτρους: (1) Η μια είχε να κάνει με την γενικότερη οδηγική μας συμπεριφορά και η άλλη (2) με το πόσο σκληρόπετσοι έχουν γίνει κάποιοι συμπολίτες μας.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ένα ενδεικτικό επεισόδιο κατά την Τσικνοπέμπτη, όταν ο Χρίστος είχε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα και δεν μπορούσε να εκτελέσει μια παραγγελία. Όπως εξήγησε, γυναίκα «ήρθε στο μαγαζί και έβριζε» γιατί ο Χρίστος δεν είχε εκτελέσει την παραγγελία, κι όταν της εξήγησε ότι είχε ατύχημα με το μηχανάκι, αυτή της απάντησε ως εξής: «Δεν με νοιάζει, εγώ θέλω την παραγγελία μου’».

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πόσο δίκαιο έχει η κα Χρίστου για τα όσα λέει. Σε ό,τι αφορά την οδηγική συμπεριφορά, είναι πολλές οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων επειδή ένας οδηγός αυτοκινήτου έστριψε δεξιά κόβοντας το δρόμο δικυκλιστή, χωρίς να δει από τα καθρεφτάκια του.

Όσο για το πόσο αναίσθητοι γίνονται κάποιοι συμπολίτες μας σε ορισμένες περιπτώσεις, βιώνουμε καθημερινά τέτοια περιστατικά. Πράγματι, κάποιοι έχουν ως μοναδική έγνοια να γεμίσουν το στομάχι τους, και αδιαφορούν αν ο άλλος παίζει κορώνα-γράμματα τη ζωή του.

Ας προβληματιστούμε τουλάχιστον…

 Φάνης Μακρίδης

Υ.Γ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο 60χρονος που ενεχόταν στο τροχαίο της Πέμπτης (14/03) δεν αδιαφόρησε καθόλου για τον 24χρονο Χρίστο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top