ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Χάνει την Κων/πολη ο Ερντογάν- Δεν παραδέχεται ήττα ο Γιλντιριμ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Χάνει την Κων/πολη ο Ερντογάν- Δεν παραδέχεται ήττα ο Γιλντιριμ

Ο Ιμαμίογλου του Γιλντιρίμ στην Κωνσταντινούπολη για τις τουρκικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής (31/3), με καταμετρημένο το 99,5% των ψήφων, σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται στην Κωνσταντινούπολη κατά 27 χιλιάδες ψήφων έναντι του αντιπάλου του Μπιναλί Γιλντιρίμ όπως ανακοίνωσε τελικά Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) δίνοντας αποτελέσματα με καταμετρημένο το 99,5% των ψήφων. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ευχαρίστησε το YSK, αν και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν παραδέχθηκε ακόμη ήττα και είπε ότι θα περιμένει την καταμέτρηση όλων των ψήφων.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του YSK Σαντί Γκιουβέν είπε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου μέχρι στιγμής λαμβάνει 4 εκατομμύρια 159 χιλιάδες 650 ψήφους και ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ 4 εκατομύρια 131 χιλιάδες 761 ψήφους, προσθέτοντας ωστόσο ότι η διαδικασία υποβολής ενστάσεων συνεχίζεται. Για τις κατηγορίες εναντίον του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολού από πλευράς της αντιπολίτευσης σχετικά με τη ροή αποτελεσμάτων στην Κων/πολη, ο Σαντί Γκιουβέν είπε ότι “το πρακτορείο Ανατολού δεν είναι πελάτης μου, δεν λαμβάνει αποτελέσματα από εμένα, δεν γνωρίζω από που τα παίρνει”.

Σε ερώτηση εάν έχει ξεκαθαρίσει η Κωνσταντινούπολη, ο Σαντί Γκιουβέν δήλωσε “δεν γνωρίζω εάν ξεκαθάρισε ή όχι επειδή υπάρχει διαδικασία ενστάσεων για 84 κάλπες".

Πάντως στην τελευταία του δήλωση σήμερα (1/4) το μεσημέρι, 12η δήλωση από χθες (31/1) το βράδυ, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι η ανακοίνωση από το YSK των αποτελεσμάτων τα οποία συνάδουν με τα δικά τους έχει μεγάλη σημασία για τη δημοκρατία και ευχαρίστησε το YSK. Όπως είπε, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί στο 99,5% και έμειναν μόνο 16 κάλπες. “Θέλουμε να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε το συντομότερο και να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη. Η κατάσταση στην Τουρκία να ομαλοποιηθεί το συντομότερο”, δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πάντως ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ακόμη δεν παραδέχεται ήττα και δήλωσε πριν από λίγο ότι συνεχίζεται η διαδικασία ακόμη καθώς υπάρχουν άλλες 319 χιλιάδες 500 ψήφοι για να καταμετρηθούν. “Εμείς ξέρουμε να δίνουμε συγχαρητήρια αλλά είναι ωφέλιμο να συνεχιστεί και η διαδικασία”, ανέφερε.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top