ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΡΘΙΑ απέναντι στον… «άγουρο» Άγιαξ η Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΡΘΙΑ απέναντι στον… «άγουρο» Άγιαξ η Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο «άγουρος» Άγιαξ ήταν καλύτερος της Γιουβέντους στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όμως η «Μεγάλη Κυρία» στάθηκε όρθια στη Ολλανδία (1-1) και πήρε σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Τορίνο.

Από τη μία, τα θαυματουργά πιτσιρίκια του Έρικ τεν Χαχ που προέρχονταν από την «εκκωφαντική» πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, η σταθερή αξία Γιουβέντους, η οποία χάρη στο αξέχαστο κρεσέντο του Κριστιάνο είχε «γυρίσει» το εις βάρος της 2-0 της Ατλέτικο και είχε τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Στα χαρτιά, η ομάδα του Αλέγκρι ήταν το ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού, όμως στο πρώτο ματς του ζευγαριού χρειάστηκε να γλιτώσει από του ποδοσφαιρικού χάρου τα δόντια προκειμένου να σταθεί όρθια στην Ολλανδία- κι ας είχε, στο τέλος, την τεράστια ευκαιρία να «κλέψει» το ματς.

Τι ακριβώς έγινε στην πράξη: οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και μόλις στο 6΄ ο Ζίγιεκ με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

12 λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης μ’ εκπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Σέζνι να βγάλει πάρα πολύ δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 25΄ ο Φαν Ντε Μπέεκ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Η Γιουβέντους απείλησε (σοβαρά) για πρώτη φορά στο 37΄ με τον Μπερναρντέσκι, ο οποίος πήρε την πάσα του Κριστιάνο και την έστειλε εντέχνως στον κάλαθο των αχρήστων.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έχουν την τύχη να διαθέτουν στη σύνθεσή τους τον killer Ρονάλντο και ο Πορτογάλος «χτύπησε» γι’ ακόμα ένα ματς: σέντρα ο Κανσέλο στο 45΄, τρομερή κεφαλιά-ψαράκι από τον 34χρονο σταρ των Ιταλών και 0-1, σαφώς κόντρα στη ροή του ματς.

Πριν προλάβουν καλά-καλά να βγουν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Άγιαξ- με μια φάση βγαλμένη από τα πιο υγρά αγωνιστικά όνειρα του Total Football- ισοφάρισε με τρομερό τελείωμα του Νέρες, που «έγραψε» το 1-1.

Με την ισοφάριση να δίνει φτερά στα πόδια των νεαρών παικτών του τεν Χαχ, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν μετ’ επιτάσεως το 2-1, όμως παρά το γεγονός πως είχαν την κατοχή και πίεζαν, έκαναν μόνο μια καθαρή φάση για γκολ (Εκέλενκαμπ στο 83΄, έδιωξε και πάλι ο Σέζνι), την στιγμή που η Γιουβέντους 2 λεπτά αργότερα φλέρταρε απροκάλυπτα με το 1-2, όμως το σουτ του Ντάγκλας Κόστα (μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια) σταμάτησε στο δοκάρι.

Κάπως έτσι, το 1-1 δεν άλλαξε. Ο Άγιαξ κέρδισε τις εντυπώσεις, η Γιούβε την ουσία και, μαζί, το μικρό προβάδισμα εν όψει ρεβάνς σε 6 βράδια από τώρα στο Τορίνο.

Πριν βιαστεί, ωστόσο, να περάσει κανείς από τώρα τη Μεγάλη Κυρία στους «4», καλό θα ήταν να κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Όχι στο μακρινό- το πρόσφατο αρκεί.

Άραγε, θυμάται κανείς εκείνο το ματς στο «Μπερναμπέου»;

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top