ΔΙΕΘΝΗ

Παναγία των Παρισίων: Με την βοήθεια videogame θα γίνει αναστύλωση του ναού

Παναγία των Παρισίων: Με την βοήθεια videogame θα γίνει αναστύλωση του ναού

Παγκόσμιο συγκλονισμό που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, στο εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο επισκέπτονταν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη.

Μετά από πολύωρη μάχη των γαλλικών Αρχών με τις φλόγες, δυστυχώς προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του ναού.

Μετά την ολοκλήρωση απαιτούμενων ενεργειών ανανμένεται να ξεκινήσουν οι προσπάθειες αποκατάστασης του ναού. Η πλήρης αναστύλωση του ίσως να διαρκέσει και δεκαετίες, καθώς το βέλος, η στέγη και ορισμένα ξυλόγλυπτα καταστράφηκαν.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα για να γίνει εφυκτή η αποκατάσταση του ναού, οι υπεύθυνοι θα βασιστούν κυρίως στην τρισδιάστατη χαρτογράφηση για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημά τους. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους φανεί χρήσιμο, ακόμη και ένα videogame.

Συγκεκριμένα το παιχνίδι της Ubisoft, Assassin's Creed, φαίνεται να είναι πολύτιμο, αφού η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin's Creed Unity», διαδραματίζεται στο Παρίσι, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Η γραφίστας του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων. Μάλιστα, η λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζεται το εμβληματικό αυτό κτίριο είναι παροιμιώδης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα απο το videogame: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top