ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα για την περιουσία καταθετών της Λαϊκής

Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα για την περιουσία καταθετών της Λαϊκής

Μετά από δυο χρόνια διαπιστώνεται πως η Κυβέρνηση συνεχίζει, ακόμα, με τη στήριξη και της Κεντρικής Τράπεζας, “ουσιαστικά να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα και να διαχειρίζεται εκείνη, όχι με τον καλύτερο τρόπο”, την περιουσία που ανήκει στους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας που έχουν κουρευτεί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση με το Σύνδεσμο Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Ο κ. Λιλλήκας χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με δηλώσεις του, υποστήριξε, έστω και αργοπορημένα, όπως ανέφερε, “το καθόλα δίκαιο αίτημα” όπως η διαχείριση του 18% των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας που ανήκει στους καταθέτες της τράπεζας δοθεί σε αυτούς, δηλώνοντας παράλληλα πως “ο ΔΗΣΥ κυβερνά και οφείλει να απαιτήσει από την κυβέρνησή του να υλοποιήσει αυτά που διακηρύττει εάν όντως τα πιστεύει”.

“Θέλουμε να πούμε στο κυβερνών κόμμα ότι δεν αρκεί όταν είσαι κυβερνών κόμμα να κάνεις δηλώσεις στην κοινή γνώμη και στους πολίτες. Δεν είναι οι πολίτες που θα εφαρμόσουν πολιτική”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Ανέφερε ακόμη πως συμφωνούν με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που σκέφτονται ότι ήλθε η ώρα, “αφού δεν υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας, να επιβληθεί στην Κεντρική Τράπεζα και στην κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση η μεταφορά της διαχείρισης και του 18% και της περιουσίας της Λαϊκής Τράπεζας στους πραγματικούς ιδιοκτήτες που είναι οι καταθέτες που έχουν χάσει τις καταθέσεις τους με το κούρεμα του Μαρτίου του 2013”.

“Θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει απόλυτα τα δικαιώματα αυτής της μερίδας των πολιτών”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Αδωνις Παπακωνσταντίνου είπε πως η συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε πολύ παραγωγική, αφορούσε θέματα που έχουν συζητηθεί  τις τελευταίες ημέρες και ορισμένα άλλα τα οποία προέρχονται από το πρόσφατο παρελθόν

Ανέφερε πως το μεγαλύτερο κομμάτι της συνάντησης αναλώθηκε σε αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δυο μέρες σαν αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Υπενθύμισε πως “ήταν πάντοτε πάγιο αίτημά μας η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top