ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα – «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αισθητές μειώσεις στα καύσιμα – «Βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου- ΠΙΝΑΚΕΣ

«Ράλι ανόδου» παρουσιάστηκε τον τελευταίο ένα μήνα στις τιμές του «μαύρου χρυσού» διεθνώς, γεγονός που ανάγκασε τις εταιρίες πετρελαιοειδών στην Κύπρο να αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τις τιμές στα πρατήριο καυσίμων.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς είχε ξεπεράσει και το φράγμα των 75 δολαρίων το βαρέλι όπως θα δείτε και στους σχετικούς πίνακες, με την βενζίνη, παρά την μείωση στο φόρο κατανάλωσης από την Κυβέρνηση να φτάνει στο 1,25 ευρώ, οδηγώντας πολλούς Κύπριους καταναλωτές να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη αύξηση.

Εδώ και αρκετές μέρες όμως, οι τιμές διεθνώς έχουν «βουτήξει» και υποχωρήσει στα επίπεδα των 61,62 δολαρίων για το ΒRENT και 52,87 για το Αμερικανικό αργό.

Το συμπέρασμα που αβίαστα εξάγεται και είναι κατά γενική ομολογία αναμενόμενα είναι η πτώση και στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, με τα επόμενα φορτία που θα φτάσουν στο νησί να έχουν λογικά αγοραστεί στις νέες μειωμένες τιμές.

Η υποχώρηση στις τιμές του μαύρου χρυσού αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές μειώσεις, όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και σε άλλα αγαθά, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η μείωση  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τους επόμενους μήνες.

Αυτό που ίσως πολλοί αγνοούν είναι το γεγονός πως τα συμβόλαια που υπογράφονται για την αγορά πετρελαίου με αυτές τις νέες τιμές είναι όχι άμεσης παράδοσης, αλλά με καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε έγκυρη πηγή, στην Κύπρο φτάνουν φορτία καυσίμων κάθε περίπου 8 μέρες και ως εκ τούτου σίγουρο είναι πως με την επόμενη παραλαβή θα δούμε και τις τιμές στα πρατήρια να «πέφτουν», χωρίς ακόμα να μπορεί προσδιοριστεί η μείωση η οποία ωστόσο λογικά θα είναι αισθητή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top